Sirius vs IFK Göteborg bästa odds och matchtips

Både Sirius och IFK Göteborg kommer att försöka åtminstone behålla men också förbättra sin position i Allsvenskan. Lagen möts i vad som just nu är en kamp i mitten av tabellen i Allsvenskan. På plats 11 i Allsvenskan ligger just nu Sirius som samlat ihop 33 poäng efter deras 27 spelade matcher. Med 34 poäng befinner sig IFK Göteborg på plats 10 efter 27 spelade matcher. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Sirius. De skulle dock kunna skrälla mot IFK Göteborg.

Våra tips

Statistik och fakta för Sirius vs IFK Göteborg i Allsvenskan

  • Sirius släppte in i 11 av de senaste 13 matcher;
  • Sirius nätade i 10 av de senaste 12 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Sirius senaste 7 av 9 matcher;
  • Sirius släppte in de senaste 9 matcherna i rad.
  • IFK Göteborg har vunnit i 4 av de senaste 5 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i IFK Göteborgs senaste 5 av 7 matcher;
  • IFK Göteborg nätade i 4 av de senaste 6 matcher.

Form: Sirius mot IFK Göteborg

Sirius fortsätter att se bleka ut

Sirius tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Sirius har åkt på flera besvikelser den senaste tiden. Först blev de överkörda av Hammarby i en match som slutade 1-0.Malmö FF blev också för svåra och tog hem vinsten med 3-2, innan Sirius lyckades bryta trenden och i sin senaste match tog hem en vinst med 3-2 mot Mjällby.
 

IFK Göteborg fortsätter trumma på

IFK Göteborg hoppas att den goda formen håller i sig. Efter att ha besegrat Djurgården och Göteborg åkte man senast tyvärr på en förlust mot Malmö med 2-0 borta. Man har dock lyckats plocka 12 poäng på de senaste sex matcherna med 4 vinster och 2 förluster.
 

De två lagen matchas jämnt av oddsmakare, men den nuvarande formen gör att IFK Göteborg är vårt val för en seger.

Sirius vs IFK Göteborg Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 2-2 match som spelades 17 maj 2021. Sirius tar sig an IFK Göteborg med 2-2-5 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 7 gånger i de senaste 9 matcher mellan Sirius och IFK Göteborg. Båda lagen gör mål gav utdelning 6 gånger i dessa 9 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Efter en titt på Allsvenskan-tabellen kan man dra slutsatsen att följande match kommer att bli avgörande för de konkurrerande lagen eftersom det bara skiljer en poäng mellan dem. Detta innebär att i ligamatch nummer 28 för hemmalaget, kommer Sirius att ha en möjlighet att komma ikapp IFK Göteborg eller till och med komma över besökarna i ligan. IFK Göteborg, som nu ligger på 10 med 34 poäng och kommer att göra sitt bästa för att komma längre bort från sina motståndare. Matchen på söndag är definitivt något att glädjas åt.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Christian Kouakou. Han är toppskytt för Sirius, för närvarande på 11 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher. 

IFK Göteborg kommer att hoppas att Tobias Sana hittar nätet igen. Han står på 6 mål den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras 6 senaste matcher.