Premier League: Helgens bästa tips

Leicester City – Leeds

Lördagens besök till King Power Stadium blir första testet för f.d. Leipzig-tränaren Jesse Marsch som kliver in som ny Leeds-coach efter en serie katastrofala resultat. Båda lag har sett allt annat än vattentäta ut och jag tippar en målrik tillställning.

Efter 4-0 förlusten mot Tottenham i helgen har Leeds nu det sämsta defensiva snittet i Premier League med 60 insläppta mål på 26 matcher. Leicester ligger inte långt efter med 43 insläppta mål under säsongen – här kan det med andra ord smattra rejält i nätmaskorna.

Tillsammans snittar båda lag 3.42 mål per match, endast Liverpool har ett högre snitt (3.46). Över 3.5 mål gav utdelning i senaste tipset och har klickat i alla Leeds 5 senaste matcher.

Tips: Över 3.5 mål @2.3

Wolves – Crystal Palace

Bruno Lages mannar har haft det skumpigt den senaste tiden men ligger fortfarande bara 7 poäng efter Manchester United i tabellen och en biljett till Champions League nästa säsong.

Crystal Palace under Patrick Viera har visat sig vara en formidabel sida med 6 poäng från deras 5 senaste matcher. Wolves kliver in i denna match med två raka förluster men har haft det tuffare spelmotståndet (Arsenal x2, Leicester, Tottenham, West Ham) och ska vara det bättre av de två lagen.

Wanderers kanske har tappat i form men West Midlandsklubben har under säsongens gång visat att man tillhör ligans toppskikt. Hemma på Molineux har man varit stabila och löftet om att spela europeisk fotboll borde bara ge dem extra incentiv att knipa 3 poäng.

Tips: Wolverhampton @2.33

Liverpool – West Ham

Premier League-titeln är inom räckhåll för Jurgen Klopps mannar som just nu ligger 6 poäng bakom Manchester City med 1 match mindre spelad. Carabao Cup-segern mot Chelsea i söndags borde bara ge extra motivation.

På femte plats i tabellen ligger West Ham som för andra året i rad har visat att man är en klubb som förtjänar att hänga med europas allra bästa. The Hammers har en Champions League-plats i sikte men är stora underdogs (8.5) inför mötet på Anfield och jag tycker att priset känns rättfärdigat.

Matcher mellan de här två lagen tenderar att vara målrika tillställningar med 17 mål från deras 4 senaste möten. Över 3.5 mål ger bra spelvärde (2.3), men kombinerar vi istället en hemmaseger med mål från båda sidor kan vi trissa upp priset ännu mer.

Tips: Liverpool och båda lagen gör mål @2.6


Resultat 10 senaste:

Salah målskytt (Vinst)
Southampton (Vinst)
Man City och under 3.5 mål (Förlust)
Man United (Vinst)
Villareal – Juventus oavgjort (Vinst)
Ajax och över 2.5 mål (Förlust)
Atletico – Man United BLGM (Vinst)
Southampton och BLGM (Förlust)
Leeds – Tottenham över 3.5 mål (Vinst)
Man City och över 3.5 mål (Förlust)

+630% under februari