Tottenham vs Everton: Bästa oddsen och matchtipsen

Tottenham verkar vara i god form när de tar emot Everton i omgång 28 av Premier League. Allt annat än vinst kommer vara en besvikelse. Efter 25 spelade matcher är Tottenham rankade som nummer 7 i Premier League med 42 poäng. Det ger en skillnad på 20 poäng till Everton, som ligger på plats 17 i tabellen med 22 poäng. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Tottenham. De blir en bra kamp på måndag.

Våra tips

Statistik och fakta för Tottenham vs Everton i Premier League

 

  • Everton har släppt in i de senaste 12 bortamatcherna i rad
  • Everton har inte vunnit 9 av 10 av deras senaste bortamatcher
  • I 5 av de senaste 6 bortamatcherna Everton har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Everton har förlorat 7 av 9 av deras senaste bortamatcher
  • Everton har gjort mål i 5 av de senaste 6 bortamatcherna
  • Tottenham Hotspur har inte förlorat 17 av de 18 senaste matcherna mot Everton
  • Tottenham Hotspur har gjort mål i 10 av de senaste 12 hemmamatcherna mot Everton
  • I 3 av de senaste 4 av Tottenham Hotspurs matcher mot Everton var antalet mål under 1.5
  • I 4 av de senaste 5 av Tottenham Hotspurs matcher mot Everton var antalet mål under 2.5
  • Tottenham Hotspur har inte vunnit 5 av de 6 senaste matcherna mot Everton

Form: Tottenham mot Everton

Tottenham hoppas på en nystart

Tottenham hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Det har varit både högt och lågt för Tottenham den senaste tiden, vilket resulterat i fyra poäng. Mot Burnley fick de åka hem tomhänta med en 1-0-förlust vilket man dock revanscherade sig med efter en 4-0-vinst mot Leeds. Den senaste matchen blev det delad poäng efter ett oavgjort resultat i en 0-0-match mot Middlesbrough.

Everton är inne i ett bra flow

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Everton eftersom de håller sin nivå. Everton har åkt på flera besvikelser den senaste tiden. Först blev de överkörda av Southampton i en match som slutade 2-0.Manchester City blev också för svåra och tog hem vinsten med 0-1, innan Everton lyckades bryta trenden och i sin senaste match tog hem en vinst med 2-0 mot Boreham Wood.

I en match mellan två sidor som har presterat nästan identiskt de senaste veckorna, tror vi fortfarande att Tottenham kommer att få det första genombrottet.

Tottenham vs Everton Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0-match som spelades 7 november 2021. Tottenham tar sig an Everton med 5-4-1 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Tottenham och Everton blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 20 poäng. Även om Everton inte kommer att ha någon att ta sig förbi Tottenham i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Tottenham, som nu är nummer 7 med 42 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande måndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Harry Kane är en av spelarna i Tottenham som förväntas göra mål regelbundet. Han har gjort 3 mål denna säsong. Everton ställer hoppet till Jose Salomon Rondon som har gjort två mål den senaste tiden. Det kommer säkerligen bli fler om han hittar sin målform.