Rayo Vallecano vs Athletic Bilbao bästa odds och matchtips

Både Rayo Vallecano och Athletic Bilbao kommer att försöka åtminstone behålla men också förbättra sin position i La Liga. Lagen möts i vad som just nu är en kamp i mitten av tabellen i La Liga. Rayo Vallecano är placerade på plats 7 i La Liga med 31 poäng efter 20 spelade omgångar. Athletic Bilbao ligger på plats 10 i tabellen med 28 poäng efter 20 spelade matcher. Rayo Vallecano kommer att försöka öka gapet i tabellen ytterligare mot Athletic Bilbao när de möts i La Liga på söndag.

Våra tips

Statistik och fakta för Rayo Vallecano vs Athletic Bilbao i La Liga

  • Rayo Vallecano har inte förlorat de senaste 11 hemmamatcherna i rad
  • Rayo Vallecano har gjort mål i 15 av de senaste 17 hemmamatcherna
  • Rayo Vallecano har vunnit 8 av 10 av deras senaste hemmamatcher
  • Rayo Vallecano har släppt in i 5 av de senaste 7 matcherna
  • Athletic Bilbao har släppt in i 6 av de senaste 8 matcherna
  • Rayo Vallecano har släppt in i de senaste 21 matcherna mot Athletic Bilbao i rad
  • I 8 av de senaste 10 hemmamatcherna Rayo Vallecano har spelat mot Athletic Bilbao har båda lagen gjort mål
  • I 8 av de senaste 10 av Rayo Vallecanos hemmamatcher mot Athletic Bilbao var antalet mål över 2.5
  • I 8 av de senaste 9 av Rayo Vallecanos matcher mot Athletic Bilbao var antalet mål under 3.5
  • Rayo Vallecano har inte vunnit 8 av de 10 senaste matcherna mot Athletic Bilbao

Form: Rayo Vallecano mot Athletic Bilbao

Rayo Vallecano fortsätter att plocka poäng

Rayo Vallecano hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Rayo Vallecano ser ut att vara i bra form inför deras kommande match då de siktar på att förlänga sin obesegrade trend. I deras senaste tre matcher vann de först mot CD Mirandes med siffrorna 1-0. Därefter blev det oavgjort efter en (1-1)-match mot Real Betis. De tog sig sedan tillbaka till vinstkolumnen när de besegrade Girona med 2-1.

Athletic Bilbao håller målet i sikte

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Athletic Bilbao de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Det har varit en händelserik tid för Athletic Bilbao de senaste tre matcherna som inleddes med att besegra Atletico Madrid med 1-2. Nästa match blev en besvikelse efter en 0-2-förlust mot Real Madrid. Deras senaste match, där man tog sig an Barcelona gav ett oavgjort resultat (2-2).

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Rayo Vallecano det bästa valet här till odds 2.80.

Rayo Vallecano vs Athletic Bilbao Matchhistorik

I senaste mötet mellan Rayo Vallecano och Athletic Bilbao lyckades hemmalaget ta en knapp 2-1-vinst. Rayo Vallecano tar sig an Athletic Bilbao med 2-2-6 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. 7 gånger i den senaste 10 matcher mellan Rayo Vallecano och Athletic Bilbao blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i La Liga

Enligt La Liga tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 3 poäng. Detta innebär att denna omgångs 22 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Athletic Bilbao kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Rayo Vallecano som för närvarande ligger på plats nummer 7 med 31 poäng i den kommande matchen på söndag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Alvaro Garcia. Han är toppskytt för Rayo Vallecano, för närvarande på 5 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 0 av deras 6 senaste matcher.

Athletic Bilbao kommer att hoppas att Inaki Williams hittar nätet igen. Han står på 5 mål den här säsongen och gjorde mål i 0 av deras 6 senaste matcher.