Rayo Vallecano vs Atletico Madrid: Bästa oddsen och matchtipsen

Övre halvan mot den undre när Atletico Madrid förbereder sig för att möta Rayo Vallecano i La Liga. Rayo Vallecano ligger på plats 13 i La Liga med 32 poäng efter att ha spelat 27 matcher. Avståndet till Atletico Madrid är 19 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 4 i tabellen efter 28 omgångar. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Rayo Vallecano. De ska mycket till för att de ska slå Atletico Madrid.

Våra tips

Statistik och fakta för Rayo Vallecano vs Atletico Madrid i La Liga

 • Rayo Vallecano har inte vunnit de senaste 8 matcherna i rad
 • Rayo Vallecano har förlorat 6 av 8 av deras senaste matcher
 • Atletico Madrid har släppt in i 23 av de senaste 25 bortamatcherna
 • Atletico Madrid har gjort mål i 14 av de senaste 16 matcherna
 • Atletico Madrid har inte förlorat de senaste 5 matcherna i rad
 • Atletico Madrid har vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Atletico Madrid har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Rayo Vallecano har inte vunnit 15 av de 16 senaste matcherna mot Atletico Madrid
 • Rayo Vallecano har förlorat 11 av de 13 senaste matcherna mot Atletico Madrid
 • Rayo Vallecano har släppt in i 14 av de senaste 16 matcherna mot Atletico Madrid
 • I de senaste 5 av Rayo Vallecanos matcher mot Atletico Madrid var antalet mål under 2.5
 • I de senaste 5 av Rayo Vallecanos matcher mot Atletico Madrid var antalet mål under 3.5

Form: Rayo Vallecano mot Atletico Madrid

Rayo Vallecano fångades av slumpen

Resultaten har varit under all kritik för Rayo Vallecano på senare tid och nu behöver man verkligen få med sig något för att vända den negativa trenden. Rayo Vallecano har varit mediokra i sina senaste tre matcher och har inte lyckats ta hem någon vinst. Mot Real Betis lyckades de ta hem en poäng i en match som slutade 1-1, tätt följt av en förlust mot Cadiz med 2-0. Senast lyckades de dock återigen ta hem en poäng i en match som slutade 1-1 mot Sevilla.

Atletico Madrid fortsätter glänsa

Atletico Madrid verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Atletico Madrid har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 1-3-vinst mot Real Betis. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Cadiz med 2-1 innan de i förra matchen besegrade Manchester United med 0-1.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Rayo Vallecano är det självklart att satsa på Atletico Madrid till odds 2.05.

Rayo Vallecano vs Atletico Madrid Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Atletico Madrid och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-0. Rayo Vallecano går in i matchen mot Atletico Madrid med 1-1-8 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. 4 gånger i den senaste 10 matcher mellan Rayo Vallecano och Atletico Madrid blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i La Liga

Om man tittar på den nuvarande La Liga-ställningen så skiljer Rayo Vallecano och Atletico Madrid för närvarande i 19 poäng och 9 placeringar. Atletico Madrid kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Rayo Vallecano kommande lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Rayo Vallecano är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Rayo Vallecano och Atletico Madrid kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Alvaro Garcia. Han är toppskytt för Rayo Vallecano, för närvarande på 5 mål under hela säsongen. Han har dock inte hittat nätet den senaste tiden då Bebe har stått för två mål på de senaste två matcherna.

Atletico Madrid kommer att hoppas att Angel Correa hittar nätet igen. Han står på 11 mål den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras 6 senaste matcher. I Correas frånvaro har Joao Felix sprutat in mål, hela 5 de senaste 6 matcherna.