Rayo Vallecano vs Deportivo Alaves bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Rayo Vallecano förbereder sig för att möta Deportivo Alaves i La Liga. Som nummer 6 har Rayo Vallecano lyckats skrapa ihop 27 poäng efter 17 spelade matcher. Med 15 poäng har Deportivo Alaves efter 17 matcher placerat sig på plats plats 17 i La Liga. 1 förlust i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Rayo Vallecano. De skulle dock kunna skrälla mot Deportivo Alaves.

Våra tips

Statistik och fakta för Rayo Vallecano vs Deportivo Alaves i La Liga

 • Rayo Vallecano har inte förlorat 13 av 15 av deras senaste hemmamatcher
 • Rayo Vallecano har vunnit 7 av 8 av deras senaste hemmamatcher
 • Rayo Vallecano har gjort mål i 13 av de senaste 15 hemmamatcherna
 • Rayo Vallecano har släppte in i 5 av de senaste 6 matcherna
 • I 6 av de senaste 7 matcherna Deportivo Alaves har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Deportivo Alaves har inte vunnit 7 av 9 av deras senaste borta matcher
 • Deportivo Alaves har släppte in i 6 av de senaste 7 matcherna
 • Rayo Vallecano har gjort mål i de senaste 7 matcherna mot Deportivo Alaves i rad
 • Rayo Vallecano har inte förlorat 5 av de 6 senaste matcherna mot Deportivo Alaves
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Rayo Vallecano har spelat mot Deportivo Alaves har båda lagen gjort mål
 • Rayo Vallecano har inte vunnit 4 av de 5 senaste hemmamatcherna mot Deportivo Alaves
 • Rayo Vallecano har släppte in i 4 av de senaste 5 hemmamatcherna mot Deportivo Alaves

Form: Rayo Vallecano mot Deportivo Alaves

Rayo Vallecano fortsätter trumma på

Rayo Vallecano hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Rayo Vallecano är lite ostadiga för tillfället men har trots detta lyckats besegra Espanyol med 1-0. Dessvärre förlorade man sin nästa match med 2-0 mot Villarreal, innan de tog ytterligare tre poäng med en härlig 3-1-vinst mot Bergantinos CF.

Deportivo Alaves formkurva pekar nedåt

Deportivo Alaves hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Deportivo står vinstlösa i de tre senaste matcherna med förluster mot Granada och Linares. Sedan har man även ett oavgjort resultat mot Getafe.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Deportivo Alaves är det självklart att satsa på Rayo Vallecano till odds 1.82.

Rayo Vallecano vs Deportivo Alaves Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Rayo Vallecano och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 1-0. Rayo Vallecano har vunnit 40%, medan Deportivo Alaves har vunnit 40% av deras senaste möten i La Liga vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 4-2-4. 3 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Rayo Vallecano och Deportivo Alaves blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 12 poäng. Även om Deportivo Alaves inte kommer att ha någon att ta sig förbi Rayo Vallecano i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Rayo Vallecano, som nu är nummer 6 med 27 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Joselu när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Deportivo Alaves. Hans säsongssaldo är 8 mål just nu. 

Med 1 mål på de 6 senaste matcherna för Rayo Vallecano är Alvaro Garcia spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.