Real Sociedad vs Villarreal bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Real Sociedad förbereder sig för att möta Villarreal i La Liga. Efter 17 spelade matcher är Real Sociedad rankade som nummer 5 i La Liga med 29 poäng. Det ger en skillnad på 10 poäng till Villarreal, som ligger på plats 13 i tabellen med 19 poäng. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Real Sociedad. De skulle dock kunna skrälla mot Villarreal.

Våra tips

Statistik och fakta för Real Sociedad vs Villarreal i La Liga

  • Real Sociedad har inte förlorat 17 av 19 av deras senaste hemmamatcher
  • Real Sociedad har inte vunnit 4 av 5 av deras senaste hemmamatcher
  • Villarreal har släppte in i 7 av de senaste 8 bortamatcherna
  • Villarreal har gjort mål i 7 av de senaste 9 matcherna
  • Villarreal har vinst 3 av 4 av deras senaste matcher
  • I de senaste 11 Real Sociedads hemmamatcher mot Villarreal var antalet av mål under 3.5
  • Real Sociedad har inte vunnit 13 av de 15 senaste hemmamatcherna mot Villarreal
  • I 6 av de senaste 7 matcherna Real Sociedad har spelat mot Villarreal har båda lagen gjort mål
  • Real Sociedad har släppte in i 9 av de senaste 10 matcherna mot Villarreal
  • Real Sociedad har gjort mål i 7 av de senaste 8 matcherna mot Villarreal

Form: Real Sociedad mot Villarreal

Real Sociedad har hamnat på hal is igen

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Real Sociedad de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Real Sociedad är lite ostadiga för tillfället men har trots detta lyckats besegra PSV Eindhoven med 3-0. Dessvärre förlorade man sin nästa match med 4-0 mot Real Betis, innan de tog ytterligare tre poäng med en härlig 3-0 vinst mot Zamora.

Villarreal kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Villarreal de senaste veckorna. Villareal kommer till matchen med tre raka segrar. Först besegrade man Atalanta, följt av en seger mot Rayo Vallecano. Senast körde man över Sanluqueno med hela 7-1.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Real Sociedad är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 2.22.

Real Sociedad vs Villarreal Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Real Sociedad & Villarreal spelades 30 januari 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Real Sociedad går in i matchen mot Villarreal med 3-2-5 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. Den senaste 10 matcher mellan Real Sociedad och Villarreal var över 2,5 mål ett vinnande spel 6 gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 10 poäng. Även om Villarreal inte kommer att ha någon att ta sig förbi Real Sociedad i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Real Sociedad, som nu är nummer 5 med 29 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Arnaut Danjuma när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Villarreal. Hans säsongssaldo är 5 mål just nu. 

Med 3 mål på de 6 senaste matcherna för Real Sociedad är Mikel Oyarzabal spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.