Rayo Vallecano vs Real Betis bästa odds och matchtips

Både Rayo Vallecano och Real Betis satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på kommande söndag. Som nummer 6 har Rayo Vallecano lyckats skrapa ihop 30 poäng efter 19 spelade matcher. Med 33 poäng har Real Betis efter 19 matcher placerat sig på plats plats 3 i La Liga. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Rayo Vallecano. De skulle dock kunna skrälla mot Real Betis.

Våra tips

Statistik och fakta för Rayo Vallecano vs Real Betis i La Liga

 • Rayo Vallecano har inte förlorat de senaste 10 hemmamatcherna i rad
 • Rayo Vallecano har vinst 8 av 9 av deras senaste hemmamatcher
 • Rayo Vallecano har gjorde mål i 14 av de senaste 16 hemmamatcherna
 • Rayo Vallecano har släppt in i 7 av de senaste 9 matcherna
 • Rayo Vallecano har släppt inte in i 4 av de senaste 5 hemmamatcherna
 • I de senaste 3 bortamatcherna i rad Real Betis har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Real Betis har släppt in i de senaste 3 matcherna i rad
 • Rayo Vallecano har gjorde mål i 11 av de senaste 13 matcherna mot Real Betis
 • I de senaste 12 Rayo Vallecanos matcher mot Real Betis var antalet av mål över 1.5
 • Rayo Vallecano har släppt in i de senaste 7 matcherna mot Real Betis i rad
 • I 6 av de senaste 7 Rayo Vallecanos hemmamatcher mot Real Betis var antalet av mål under 3.5
 • Rayo Vallecano har inte vunnit de senaste 5 matcherna mot Real Betis i rad

Form: Rayo Vallecano mot Real Betis

Rayo Vallecano kommer äntligen ur sin dåliga svit

Rayo Vallecano hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Rayo Vallecano är lite ostadiga för tillfället men har trots detta lyckats besegra Deportivo Alaves med 2-0. Dessvärre förlorade man sin nästa match med 2-0 mot Atletico Madrid, innan de tog ytterligare tre poäng med en härlig 1-0-vinst mot CD Mirandes.

Real Betis har problem att hitta bra resultat

Real Betis tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Man kommer till matchen med bara en seger på de senaste tre matcherna, mot Villareal. Innan dess förlorade man mot Celta Vigo och Athletic Bilbao.

Rayo Vallecano har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen av välkända omgivningar tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 2.55 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 2.75.

Rayo Vallecano vs Real Betis Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Real Betis och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-2. Rayo Vallecano har vunnit 40%, medan Real Betis har vunnit 30% av deras senaste möten i La Liga vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 4-3-3. I den föregående 10 matcher mellan Rayo Vallecano och Real Betis kom över 2,5 mål upp 7 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Enligt La Liga tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 3 poäng. Detta innebär att denna omgångs 20 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Rayo Vallecano kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Real Betis som för närvarande ligger på plats nummer 3 med 33 poäng i den kommande matchen kommande söndag. Besökarna kommer dock säkert att försöka ta poäng åt sig och utöka avståndet i tabellen.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Alvaro Garcia. Han är toppskytt för Rayo Vallecano, för närvarande på 5 mål under hela säsongen. 

Real Betis kommer att hoppas att Juanmi hittar nätet igen. Han står på 11 mål den här säsongen och gjorde mål i 4 av deras 6 senaste matcher.