Real Madrid vs Barcelona: Bästa oddsen och matchtipsen

Barcelona hoppas kunna minska avståndet till La Liga -ledarna Real Madrid, när de möts i denna mycket viktiga match på Estadio Santiago Bernabeu on 21:00 20:e mars. Som nummer 1 har Real Madrid lyckats skrapa ihop 66 poäng efter 28 spelade matcher. Med 51 poäng har Barcelona efter 28 matcher placerat sig på plats plats 3 i La Liga. El Clasico är alltid ett underhållande spektakel och vi kan inte vänta på denna match!

Våra tips

Statistik och fakta för Real Madrid vs Barcelona i La Liga

  • Real Madrid har inte förlorat 31 av 32 av deras senaste hemmamatcher
  • Real Madrid har vunnit 11 av 13 av deras senaste hemmamatcher
  • Barcelona har gjort mål i de senaste 11 bortamatcherna i rad
  • I 9 av de senaste 11 bortamatcherna Barcelona har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Barcelona har släppt in i 12 av de senaste 14 bortamatcherna
  • Real Madrid har släppt in i 26 av de senaste 28 matcherna mot Barcelona
  • I 8 av de senaste 10 av Real Madrids hemmamatcher mot Barcelona var antalet mål över 2.5
  • Real Madrid har vunnit de senaste 4 matcherna mot Barcelona i rad
  • I 21 av de senaste 22 av Real Madrids hemmamatcher mot Barcelona var antalet mål över 1.5
  • I de senaste 3 matcherna i rad Real Madrid har spelat mot Barcelona har båda lagen gjort mål

Form: Real Madrid mot Barcelona

Real Madrid huvudfokus

Real Madrid fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Real Madrid har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 4-1-vinst mot Real Sociedad. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot PSG med 3-1 innan de i förra matchen besegrade Mallorca med 0-3.

Barcelona fortsätter vinna

Barcelona verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Barcelona ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter ett riktigt bra resultat de senaste tre matcherna då man samlade på sig sju poäng. De spelade först lika med (0-0) mot Galatasaray, innan de besegrade Osasuna med 4-0 och sedan Galatasaray med 1-2.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Real Madrid är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 2.22.

Real Madrid vs Barcelona Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 24 oktober 2021, och Real Madrid gick därifrån med en 2-1-seger. Real Madrid går in i matchen mot Barcelona med 4-2-4 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. 7 gånger i den senaste 10 matcher mellan Real Madrid och Barcelona blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Tabellställningen av La Liga visar att Real Madrid och Barcelona ligger 15 poäng och 2 platser ifrån varandra för tillfället. Real Madrid kommer säkert att försöka ta alla tre poängen kommande söndag för att visa att de förtjänar platsen i toppen av tabellen. Trots att Barcelona är outsider i den här sammandrabbningen kommer Barcelona definitivt att vilja göra det svårt för favoriterna och av den anledningen är vi spända på att se hur matchen mellan Real Madrid och Barcelona kommer att sluta.

Skytteligan

Karim Benzema är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Real Madrid kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Barcelona ställa hoppet till Pierre-Emerick Aubameyang att han ska lägga till fler mål till de 4 han gjort de senaste sex matcherna.