Sevilla vs Real Sociedad: Bästa oddsen och matchtipsen

Både Sevilla och Real Sociedad satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på kommande söndag. På plats 2 i La Liga ligger just nu Sevilla som samlat ihop 56 poäng efter deras 28 spelade matcher. Med 47 poäng befinner sig Real Sociedad på plats 6 efter 28 spelade matcher. Sevilla går in i matchen mot Real Sociedad kommande söndag i hopp om att slå sina motståndare i La Liga.

Våra tips

Statistik och fakta för Sevilla vs Real Sociedad i La Liga

  • Sevilla har gjort mål i de senaste 22 hemmamatcherna i rad
  • Sevilla har inte förlorat 25 av 27 av deras senaste hemmamatcher
  • Sevilla har vunnit 8 av 10 av deras senaste hemmamatcher
  • Sevilla har släppt in i 5 av de senaste 7 matcherna
  • Real Sociedad har inte vunnit 4 av 5 av deras senaste bortamatcher
  • Sevilla har gjort mål i de senaste 11 hemmamatcherna mot Real Sociedad i rad
  • Sevilla har inte förlorat 13 av de 15 senaste hemmamatcherna mot Real Sociedad
  • I de senaste 3 av Sevillas hemmamatcher mot Real Sociedad var antalet mål över 4.5
  • I 5 av de senaste 6 hemmamatcherna Sevilla har spelat mot Real Sociedad har båda lagen gjort mål
  • Sevilla har vunnit de senaste 4 hemmamatcherna mot Real Sociedad i rad

Form: Sevilla mot Real Sociedad

Sevilla njuter av en stabil insats

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Sevilla eftersom de håller sin nivå. Sevilla har upplevt det mesta under sina tre senaste matcher där de lyckades samla på sig fyra poäng. Först tog man en skön 1-0-vinst mot West Ham innan det blev oavgjort efter resultatet 1-1 mot Rayo Vallecano. Den obesegrade trenden tog dock stopp när West Ham visade sig vara för starka och resultatet 1-0 innebar förlust för Sevilla.

Real Sociedad hoppas att komma tillbaka

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Real Sociedad som hållit sin nivå. Real Sociedad är lite ostadiga för tillfället men har trots detta lyckats besegra Mallorca med 0-2. Dessvärre förlorade man sin nästa match med 4-1 mot Real Madrid, innan de tog ytterligare tre poäng med en härlig 1-0-vinst mot Deportivo Alaves.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Sevilla är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 2.17.

Sevilla vs Real Sociedad Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0 match som spelades 19 september 2021. Sevilla går in i matchen mot Real Sociedad med 5-4-1 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. Sevilla har fått ett litet övertag i sina senaste matcher. Matcher som har haft en tendens att bjuda på ganska många mål förresten.

Tabellställningar i La Liga

Om man tittar på den nuvarande La Liga-ställningen så skiljer Sevilla och Real Sociedad för närvarande i 9 poäng och 4 placeringar. Sevilla kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Real Sociedad kommande söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Real Sociedad är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Sevilla och Real Sociedad kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Mikel Oyarzabal när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 1 gång i de senaste 6 matcherna för sitt lag Real Sociedad. Hans säsongssaldo är 9 mål just nu.

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Sevilla är Munir El Haddadi spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.