Real Madrid vs Espanyol: Bästa oddsen och matchtipsen

Priserna från spelbolagen återspeglar hur mycket de förväntar sig att Real Madrid drar ifrån med 3 nya poäng kommande lördag. De möter ett Espanyol i La Liga och de sistnämnda bör få det tufft då Real Madrid behöver plocka viktiga poäng.

Real Madrid kliver in i omgång 25 som nummer 2 i La Liga med 53 poäng på kontot så här långt. Efter 24 rundor spelade, har Espanyol samlat ihop 27 poäng, som placerar dem på 12 i tabellen.

Genom att gå in i mötet som favorit kommer Real Madrid att vara mycket motiverade att förlänga den obesegrade sviten de just nu har i La Liga.De borde ha en hyfsad chans att lösa ytterligare en seger här. Besökarna kommer utan tvekan försöka göra det jobbigt, men med tanke på värdarnas fina form bör det bli väldigt svårt.

Statistik och fakta för Real Madrid vs Espanyol i La Liga

  • Real Madrid har gjort mål i 36 av de senaste 38 matcherna
  • Real Madrid har inte förlorat 23 av sina senaste 25 hemmamatcher
  • Real Madrid har gjort mål i 19 av de senaste 20 hemmamatcherna
  • Real Madrid har vann 8 i de senaste 10 matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
  • Real Madrid har vann 7 i de senaste 9 hemma matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
  • I 12 av Espanyols senaste 14 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Espanyol har gjort mål i 11 av de senaste 12 matcherna
  • Espanyol har gjort mål i 8 av de senaste 10 bortamatcherna
  • Espanyol har släppt in i 8 av de senaste 10 matcherna
  • I 5 av Espanyols senaste 7 bortamatcher var antalet av mål under 2.5

Real Madrid vs Espanyol Preview

Real Madrid form

Real Madrid misslyckades med att vinna någon av sina tre senaste matcher, även om de fick en poäng mot Atletico Madrid i en 1-1-match, innan det kom en förlust mot Barcelona 0-1. Senast fick man nöja sig med oavgjort 0-0 mot Real Betis. Real Madrid har tagit 31 poäng från deras elva möten med lagen från den nedre halvan av La Liga-tabellen. Detta motsvarar tio vinster efter att ha gjort mål 27 gånger och släppt in sex. Real Madrid tog tre segrar från sina senaste sex matcher på hemmamark i La Liga. De spelade oavgjort tre men är fortsatt obesegrade med en målskillnad på tio framåt och tre insläppta.

Espanyol form

Även om de förlorade den senaste matchen har ändå resultaten varit godkända för Espanyol. De vann först mot Elche med 0-1 följt av vinst mot Mallorca med 2-1. Den vinnande trenden tog sedan slut mot Real Valladolid, som vann med 2-1. Espanyol har kämpat sig till ett vinster och fem poäng från sina senste sju matcher mot topp 6-lagen. De gjorde sju i dessa matcher, men släppte även in elva mål. I de sex senaste bortamatcherna i La Liga, vann Espanyol två, samtidigt som man även spelade två oavgjords. De fick utstå två defeats här med en målskillnad på åtta mål insläppta och sju gjorda.

Real Madrid vs Espanyol H2H

Supportrarna hoppas på en minst lika spännande match som senast Real Madrid spelade mot Espanyol. den slutade 1-3 och var en riktigt bra match. Real Madrid har generellt sätt lätt mot Espanyol, med historisk statistik på 8-0-2 inför kommande möte. Bästa odds på hemmavinst hos spelbolagen är 1.25. Real Madrid tog samtliga poäng i 11 av sina 12 senaste hemmamatcher mot Espanyol. Real Madrid lyckades göra minst ett mål i sina 7 senaste möten i La Liga mot Espanyol. Åtminstone ett av lagen lyckades hålla nollan sju gånger i de senaste tio matcher mellan Espanyol och Real Madrid. Odds på båda lagen inte göra mål finns som bäst till 1.61 hos spelbolagen.

Under 2.5 mål satt fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Real Madrid med ett snitt på två mål, och där Espanyol snittade 0.6 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande sju gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Real Madrid’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 2.3 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 1.3 gånger i dessa matcher.

Tabellställningar i La Liga

Real Madrid tog sex vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade två gånger. De fick utstå förlust i två under den här tiden. Espanyol vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i två och förlorade fyra. Espanyol vann och höll nollan tre gånger i sina 10 senaste bortamatcher.

Senaste lagnyheter

Real Madrid gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Espanyol har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Real Madrid har gjort mål i 22 raka hemmamöten med Espanyol.

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Marco Asensio. Han är toppskytt för Real Madrid, för närvarande på fyra mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i tre av deras 6 senaste matcher.

Espanyol kommer att hoppas att Martin Braithwaite hittar nätet igen. Han står på åtta mål den här säsongen och gjorde mål i fyra av deras 6 senaste matcher.

Real Madrid kan sakna upp till fem spelare till deras kommande match kommande lördag.

David Alaba, Aurelien Tchouameni, Alvaro Odriozola, Daniel Carvajal och Mariano Diaz finns bland de fem spelarna som saknas för Real Madrid på lördag.

Några av de två som kommer att befinna sig på sidlinjen är Keidi Bare och Adria Pedrosa.