Real Madrid vs Real Sociedad: Bästa oddsen och matchtipsen

Både Real Madrid och Real Sociedad satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på på lördag. På plats 1 i La Liga ligger just nu Real Madrid som samlat ihop 60 poäng efter deras 26 spelade matcher. Med 44 poäng befinner sig Real Sociedad på plats 6 efter 26 spelade matcher. Real Madrid går in i matchen som favoriter och siktar självklart mot att förlänga sin obesegrade svit i La Liga.

Våra tips

Statistik och fakta för Real Madrid vs Real Sociedad i La Liga

  • Real Madrid har inte förlorat 29 av 30 av deras senaste hemmamatcher
  • Real Madrid har vunnit 9 av 11 av deras senaste hemmamatcher
  • Real Madrid har gjort mål i 10 av de senaste 11 hemmamatcherna
  • Real Madrid har släppt inte in i 6 av de senaste 8 hemmamatcherna
  • Real Sociedad har inte vunnit 3 av 4 av deras senaste bortamatcher
  • Real Madrid har gjort mål i 28 av de senaste 30 matcherna mot Real Sociedad
  • Real Madrid har inte förlorat 17 av de 19 senaste hemmamatcherna mot Real Sociedad
  • I 9 av de senaste 11 hemmamatcherna Real Madrid har spelat mot Real Sociedad har båda lagen gjort mål
  • Real Madrid har vunnit 10 av de 12 senaste hemmamatcherna mot Real Sociedad
  • I 9 av de senaste 11 av Real Madrids hemmamatcher mot Real Sociedad var antalet mål över 2.5

Form: Real Madrid mot Real Sociedad

Real Madrid kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Real Madrid som hållit sin nivå. Real Madrid kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot PSG fick de lämna matchen tomhänta efter en 1-0-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Deportivo Alaves med 3-0. De byggde på den positiva trenden genom en 1-0-seger mot Rayo Vallecano i sin senaste match.

Real Sociedad fortsätter att plocka poäng

Real Sociedad hoppas att den goda formen håller i sig. Real Sociedad kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot RB Leipzig fick de lämna matchen tomhänta efter en 1-3-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Osasuna med 1-0. De byggde på den positiva trenden genom en 0-2-seger mot Mallorca i sin senaste match.

I en match mellan två sidor som har presterat nästan identiskt de senaste veckorna, tror vi fortfarande att Real Madrid kommer att få det första genombrottet.

Real Madrid vs Real Sociedad Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Real Madrid mot Real Sociedad var ett La Liga-möte så sent som 4 december 2021 och vi såg då Real Madrid ta en 2-0-vinst. Real Madrid tar sig an Real Sociedad med 6-2-2 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Real Madrid och Real Sociedad blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 16 poäng. Även om Real Sociedad inte kommer att ha någon att ta sig förbi Real Madrid i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Real Madrid, som nu är nummer 1 med 60 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Mikel Oyarzabal när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Real Sociedad. Hans säsongssaldo är 8 mål just nu.

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Real Madrid är Karim Benzema spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.