Real Sociedad vs Espanyol: Bästa oddsen och matchtipsen

Övre halvan mot den undre när Real Sociedad förbereder sig för att möta Espanyol i La Liga. Som nummer 6 har Real Sociedad lyckats skrapa ihop 48 poäng efter 29 spelade matcher. Med 36 poäng har Espanyol efter 29 matcher placerat sig på plats plats 12 i La Liga. Även om Espanyol går in i matchen som underdogs kommer de vara väldigt angelägna att behålla tempo i La Liga.

Våra tips

Statistik och fakta för Real Sociedad vs Espanyol i La Liga

 • Real Sociedad har gjort mål i 7 av de senaste 9 matcherna
 • Real Sociedad har inte förlorat 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Real Sociedad har släppt inte in i 6 av de senaste 8 hemmamatcherna
 • Real Sociedad har vunnit 3 av 4 av deras senaste hemmamatcher
 • I 14 av de senaste 16 matcherna Espanyol har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Espanyol har släppt in i de senaste 17 bortamatcherna i rad
 • Espanyol har gjort mål i de senaste 16 matcherna i rad
 • Espanyol har inte vunnit 9 av 11 av deras senaste matcher
 • Espanyol har inte förlorat 5 av 6 av deras senaste matcher
 • Real Sociedad har släppt in i 16 av de senaste 18 matcherna mot Espanyol
 • I de senaste 5 hemmamatcherna i rad Real Sociedad har spelat mot Espanyol har båda lagen gjort mål
 • I 11 av de senaste 13 av Real Sociedads hemmamatcher mot Espanyol var antalet mål under 3.5
 • Real Sociedad har inte förlorat 9 av de 11 senaste hemmamatcherna mot Espanyol
 • Real Sociedad har gjort mål i de senaste 7 hemmamatcherna mot Espanyol i rad

Form: Real Sociedad mot Espanyol

Real Sociedad fortsätter att plocka poäng

Real Sociedad hoppas att den goda formen håller i sig. Det har varit både högt och lågt för Real Sociedad den senaste tiden, vilket resulterat i fyra poäng. Mot Real Madrid fick de åka hem tomhänta med en 4-1 förlust vilket man dock revanscherade sig med efter en 1-0 vinst mot Deportivo Alaves. Den senaste matchen blev det delad poäng efter ett oavgjort resultat i en 0-0-match mot Sevilla.

Svårslagna Espanyol

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Espanyol eftersom de håller sin nivå. Espanyol ser ut att vara i bra form inför deras kommande match då de siktar på att förlänga sin obesegrade trend. I deras senaste tre matcher vann de först mot Getafe med siffrorna 2-0. Därefter blev det oavgjort efter en 1-1 match mot Levante. De tog sig sedan tillbaka till vinstkolumnen när de besegrade Mallorca med 1-0.

Real Sociedad vs Espanyol Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Espanyol och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 1-0. Real Sociedad går in i matchen mot Espanyol med 5-2-3 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. 6 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Real Sociedad och Espanyol blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i La Liga

Om man tittar på den nuvarande La Liga-ställningen så skiljer Real Sociedad och Espanyol för närvarande i tolv poäng och sex placeringar. Real Sociedad kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Espanyol på måndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Espanyol är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Real Sociedad och Espanyol kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Raul de Tomas när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Espanyol. Hans säsongssaldo är 14 mål just nu.

Med 1 mål på de 6 senaste matcherna för Real Sociedad är Mikel Oyarzabal spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.