Roma vs Atalanta: Bästa oddsen och matchtipsen

Både Roma och Atalanta satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på kommande lördag. Efter 27 spelade matcher är Roma rankade som nummer 6 i Serie A med 44 poäng. Det ger en skillnad på 3 poäng till Atalanta, som ligger på plats 5 i tabellen med 47 poäng. Seger i senaste matchen var viktigt för Roma, de skulle kunna göra en bra insats mot Atalanta.

Våra tips

Statistik och fakta för Roma vs Atalanta i Serie A

 • Roma har gjort mål i 12 av de senaste 14 matcherna
 • Roma har inte vunnit 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Roma har släppt in i 5 av de senaste 7 matcherna
 • Atalanta har inte förlorat 15 av 17 av deras senaste bortamatcher
 • Atalanta har gjort mål i 6 av de senaste 7 matcherna
 • Atalanta har vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Atalanta har släppt in i 5 av de senaste 7 matcherna
 • Roma har släppt in i 22 av de senaste 24 matcherna mot Atalanta
 • Roma har gjort mål i 21 av de senaste 23 matcherna mot Atalanta
 • I 10 av de senaste 12 matcherna Roma har spelat mot Atalanta har båda lagen gjort mål
 • I 33 av de senaste 35 av Romas matcher mot Atalanta var antalet mål över 1.5
 • Roma har inte vunnit 12 av de 14 senaste matcherna mot Atalanta

Form: Roma mot Atalanta

Roma kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Roma som hållit sin nivå. Roma ser starka ut just nu efter tre matcher utan förlust. Det började med oavgjort efter en 2-2-match mot Sassuolo. Det resultatet följdes därefter upp med delad poäng mot Verona i en match som slutade 2-2, innan Roma besegrade Spezia med slutresultatet 1-0.

Atalanta kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Atalanta eftersom de håller sin nivå. Atalanta kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Fiorentina fick de lämna matchen tomhänta efter en 1-0-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Olympiacos med 0-3. De byggde på den positiva trenden genom en 4-0-seger mot Sampdoria i sin senaste match.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Atalanta är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 2.67. Men vi tror på oavgjort.

Roma vs Atalanta Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 18 december 2021, och Roma gick därifrån med en 4-1-seger. Roma tar sig an Atalanta med 2-4-4 i bagaget från deras senaste matcher i Serie A. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 6 gånger i de senaste 10 matcher mellan Roma och Atalanta. Båda lagen gör mål var ut 8 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Enligt Serie A tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 3 poäng. Detta innebär att denna match i omgång 28 kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Roma kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Atalanta som för närvarande ligger på plats nummer 5 med 47 poäng i den kommande matchen på lördag. Besökarna kommer dock säkert att försöka ta poäng åt sig och utöka avståndet i tabellen.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Ruslan Malinovsky när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Atalanta.

Med 4 mål på de 6 senaste matcherna för Roma är Tammy Abraham spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.