Roma vs Genoa bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Roma förbereder sig för att möta Genoa i Serie A. Som nummer 6 har Roma lyckats skrapa ihop 38 poäng efter 23 spelade matcher. Med 13 poäng har Genoa efter 23 matcher placerat sig på plats plats 19 i Serie A. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Roma. De skulle dock kunna skrälla mot Genoa.

Våra tips

Statistik och fakta för Roma vs Genoa i Serie A

 • Roma har gjort mål i 16 av de senaste 18 hemmamatcherna
 • I 6 av de senaste 7 matcherna Roma har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Roma har vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • Roma har inte förlorat 7 av 9 av deras senaste hemmamatcher
 • Genoa har inte vunnit 24 av 26 av deras senaste matcher
 • Genoa har släppt in i 15 av de senaste 16 bortamatcherna
 • Genoa har förlorat 4 av 5 av deras senaste bortamatcher
 • Roma har inte förlorat de senaste 15 matcherna mot Genoa i rad
 • Roma har gjort mål i 28 av de senaste 29 matcherna mot Genoa
 • Roma har vunnit 13 av de 14 senaste hemmamatcherna mot Genoa
 • I 8 av de senaste 10 matcherna Roma har spelat mot Genoa har båda lagen gjort mål
 • I 4 av de senaste 5 av Romas hemmamatcher mot Genoa var antalet mål över 2.5

Form: Roma mot Genoa

Roma fortsätter att plocka poäng

Roma hoppas att den goda formen håller i sig. Roma har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 1-0-vinst mot Cagliari. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Lecce med 3-1 innan de i förra matchen besegrade Empoli med 2-4.

Det är lite problematiskt för Genoa

Stämningen i Genoa är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Genoa har varit mediokra i sina senaste tre matcher och har inte lyckats ta hem någon vinst. Mot AC Milan lyckades de ta hem en poäng i en match som slutade 1-1, tätt följt av en förlust mot Fiorentina med 6-0. Senast lyckades de dock återigen ta hem en poäng i en match som slutade 0-0 mot Udinese.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Genoa här. Att välja Roma till odds 1.38 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Roma vs Genoa Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 21 november 2021, och Roma gick därifrån med en 2-0-seger. Roma tar sig an Genoa med 7-3-0 i bagaget från deras senaste matcher i Serie A. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Roma och Genoa blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 25 poäng. Även om Genoa inte kommer att ha någon att ta sig förbi Roma i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Roma, som nu är nummer 6 med 38 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Mattia Destro när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 1 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Genoa. Hans säsongssaldo är 8 mål just nu.

Med 5 mål på de 6 senaste matcherna för Roma är Tammy Abraham spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.