Roma vs Sampdoria bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Roma förbereder sig för att möta Sampdoria i Serie A. Med 31 poäng efter 18 spelade matcher ligger Roma på plats 5 i Serie A. Sampdoria försöker dock komma ikapp, och har just nu 19 poäng från 18 spelade matcher vilket placerar dem på plats 15 i tabellen inför deras kommande möte. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Roma. De skulle dock kunna skrälla mot Sampdoria.

Våra tips

Statistik och fakta för Roma vs Sampdoria i Serie A

 • Roma har inte förlorat 22 av 24 av deras senaste hemmamatcher
 • Roma har gjort mål i 10 av de senaste 12 matcherna
 • Roma har vinst 6 av 8 av deras senaste matcher
 • Roma har släppte in i 4 av de senaste 5 matcherna
 • I 11 av de senaste 13 matcherna Sampdoria har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Sampdoria har gjort mål i 15 av de senaste 17 matcherna
 • Sampdoria har släppte in i 15 av de senaste 17 matcherna
 • Roma har gjort mål i 12 av de senaste 14 hemmamatcherna mot Sampdoria
 • I 7 av de senaste 8 Romas matcher mot Sampdoria var antalet av mål under 3.5
 • Roma har vinst 5 av de 6 senaste hemmamatcherna mot Sampdoria
 • Roma har inte förlorat 8 av de 10 senaste hemmamatcherna mot Sampdoria
 • I 6 av de senaste 8 Romas matcher mot Sampdoria var antalet av mål under 2.5

Form: Roma mot Sampdoria

Roma fortsätter trumma på

Roma hoppas att den goda formen håller i sig. Roma har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 2-3-vinst mot PFC CSKA-Sofia. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Spezia med 2-0 innan de i förra matchen besegrade Atalanta med 1-4.

Sampdoria fortsätter trumma på.

Sampdoria hoppas att den goda formen håller i sig. Sampdoria tog två raka segrar mot Genoa (3-1) och Torino (2-1) men lyckades inte hålla i trenden när man senast spelade 1-1 mot Venezia. Återstår att se om Sampdoria i alla fall kan hålla i den obesegrade sviten.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för Roma till odds 1.64 ser ut att vara det bästa alternativet kommande onsdag.

Roma vs Sampdoria Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 2 maj 2021, och Roma gick därifrån med en 2-0 seger. Roma tar sig an Sampdoria med 5-2-3 i bagaget från deras senaste matcher i Serie A. Den senaste 10 matcher mellan Roma och Sampdoria var över 2,5 mål ett vinnande spel 4 gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Om man tittar på den nuvarande Serie A-ställningen så skiljer Roma och Sampdoria för närvarande i 12 poäng och 10 placeringar. Roma kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Sampdoria på onsdag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Sampdoria är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Roma och Sampdoria kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Antonio Candreva när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Sampdoria. Hans säsongssaldo är 6 mål just nu. 

Med 5 mål på de 6 senaste matcherna för Roma är Tammy Abraham spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.