Verona vs Fiorentina bästa odds och matchtips

När både Verona och Fiorentina njuter av bekvämligheten i mitten av tabellen, kan det bädda för en spännande närkamp där båda lagen vill stärka sin position i tabellen på på Stadio M. A. Bentegodi klockan 18:30 22:a december. Som nummer 13 har Verona lyckats skrapa ihop 23 poäng efter 18 spelade matcher. Med 31 poäng har Fiorentina efter 18 matcher placerat sig på plats plats 6 i Serie A. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Verona. De skulle dock kunna skrälla mot Fiorentina.

Våra tips

Statistik och fakta för Verona vs Fiorentina i Serie A

 • I 12 av de senaste 14 matcherna Verona har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Verona har gjort mål i 15 av de senaste 16 hemmamatcherna
 • Verona har släppte in i 15 av de senaste 17 matcherna
 • Verona har inte förlorat 6 av 7 av deras senaste hemmamatcher
 • I 4 av de senaste 5 matcherna Fiorentina har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Fiorentina har vinst de senaste 3 matcherna i rad
 • Fiorentina har förlorade 4 av 5 av deras senaste bortamatcher
 • Fiorentina har släppte in i 5 av de senaste 6 matcherna
 • Fiorentina har inte vunnit 4 av 5 av deras senaste bortamatcher
 • Verona har gjort mål i 13 av de senaste 15 matcherna mot Fiorentina
 • Verona har förlorade 6 av de 7 senaste hemmamatcherna mot Fiorentina
 • I 7 av de senaste 9 Veronas hemmamatcher mot Fiorentina var antalet av mål över 2.5
 • Verona har släppte in i 11 av de senaste 13 matcherna mot Fiorentina
 • I 8 av de senaste 10 Veronas matcher mot Fiorentina var antalet av mål under 3.5

Form: Verona mot Fiorentina

Verona fångades av slumpen

Resultaten har varit under all kritik för Verona på senare tid och nu behöver man verkligen få med sig något för att vända den negativa trenden. Verona har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 2-1 mot Atalanta, innan Empoli besegrade dem med 4-3. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Torino tog hem en seger med 1-0.

Fiorentina fortsätter att plocka poäng

Fiorentina hoppas att den goda formen håller i sig. Man är obesegrad i de fem senaste matcherna och har den senaste tiden besegrat Salernitana och Beneveto. Senast blev det dock oavgjort mot Sassuolo.

De två lagen matchas jämnt av oddsmakarna, men den nuvarande formen gör att Fiorentina är vårt val för en seger.

Verona vs Fiorentina Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Fiorentina och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-1. Verona går in i matchen mot Fiorentina med 3-3-4 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Serie A. 4 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Verona och Fiorentina blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 8 poäng. Även om Verona inte kommer att ha en möjlighet att komma över Fiorentina i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Fiorentina, som nu ligger på 6 med 31 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på onsdag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Giovanni Simeone är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Verona kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Fiorentina ställa hoppet till Dusan Vlahovic att han ska lägga till fler mål till de 8 han gjort de senaste sex matcherna.