USA vs Wales – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Ljuset är på USA och Wales när de möts i öppningsrundan i VM. Matchen sparkar igång på Ahmed bin Ali Stadium kommande måndag.

Då vi är i första rundan av VM-gruppspelet står både USA och Wales på noll poäng, vilket man såklart vill ändra tills domaren blåser av matchen. USA har plats nummer 16 i FIFA world ranking, medan Wales går in som nummer 19.

Öppet i gruppen om vilket lag som ska följa med England till utslagsrundan enligt oddsen, så en otroligt viktig match direkt för dessa lag.

Man är outsiders till att vinna gruppen men Wales ska ha ok chanser till att lösa plats i utslagningsrundan. Tuff grupp, men man ska aldrig räkna bort dom.

Våra tips

USA vs Wales Statistik

 • I 16 av USAs senaste 18 matcher var antalet av mål under 3.5
 • USA har inte förlorat 8 av sina senaste 10 matcher
 • I de senaste 3 USAs matcher, var antalet mål under 2.5
 • USA har inte vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • I 9 av de senaste 11 matcherna Wales har spelat, har båda lagen gjort mål
 • I 9 av Waless senaste 10 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Wales har gjort mål i 12 av de senaste 13 matcherna
 • Wales har släppt in i 10 av de senaste 11 matcherna
 • Wales har inte vunnit 7 av sina senaste 8 matcher
   

USA vs Wales Preview

USA är svårtippade.

USA misslyckades med att vinna någon av sina tre senaste matcher, även om de fick en poäng mot Uruguay i en 0-0-match, innan det kom en förlust mot Japan 2-0. Senast fick man nöja sig med oavgjort 0-0 mot Saudiarabien. USA tog blygsamma fyra vinster från sina 10 senaste matcher runt om i alla tävlingar. De kryssade fyra av matcherna, och förlorade två. USA gjorde ett snitt på 1.7 mål i tio matcherna med en total på 17, där man släppte insex. Det blir ett snitt på 0.6 goals insläppta per match, med sex times hållna nollor.

Wales har haft en blek form.

Wales fick utstå en tuff period i sina tre senaste matcher, där man kammat noll. De besegrades med 3-2 av Nederländerna, efter det vann Belgien med 2-1. Tredje raka förlusten kom sedan mot Polen, som vann med 0-1. Wales tog två wins i sina 10 senaste matcher i alla turneringar, där man även kryssade tre på vägen. Man fick utstå fem förluster under den här tiden. Wales gjorde elva mål, släppte in 14 och lyckades hålla nollan ett time i sina senaste tio matcher.

Nuvarande tabellen i VM

Det ser helt öppet ut på förhand när USA möter Wales kommande måndag. Säkra tre poäng i en så här tuff match skulle betyda allt inför fortsättningen, men det kommer bli otroligt tight.

I sina 10 senaste matcher vann USA fyra gånger, spelade oavgjort fyra och förlorade två gånger. Wales tog två segrar, tre oavgjorda och fem förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Över 2.5 mål gjordes i fyra av USA’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.7 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.1 mål under den här perioden.

USA har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio matcherna. Wales har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. USA lyckades med tre vinster utan att släppa in mål i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar.

Det räcker att kolla på Jesus Ferreira, när man ska leta efter en anfallare i god målform. Han nätade fyra gånger på slutet för USA i VM, medan Brennan Johnson lyckades göra två mål på de sex senaste för Wales i samma liga. Ingen tvekan att båda är ute efter nya strutar här.