Sevilla vs Celta Vigo bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Sevilla förbereder sig för att möta Celta Vigo i La Liga. Som nummer 2 har Sevilla lyckats skrapa ihop 45 poäng efter 21 spelade matcher. Med 26 poäng har Celta Vigo efter 21 matcher placerat sig på plats plats 12 i La Liga. Sevilla går in i matchen mot Celta Vigo kommande lördag i hopp om att slå sina motståndare i La Liga.

Våra tips

Statistik och fakta för Sevilla vs Celta Vigo i La Liga

  • Sevilla har gjort mål i 30 av de senaste 32 hemmamatcherna
  • Sevilla har inte förlorat 20 av 22 av deras senaste hemmamatcher
  • Sevilla har vunnit 4 av 5 av deras senaste hemmamatcher

 

  • I de senaste 6 hemmamatcherna i rad Sevilla har spelat mot Celta Vigo har båda lagen gjort mål
  • I 13 av de senaste 15 av Sevillas hemmamatcher mot Celta Vigo var antalet mål under 3.5
  • Sevilla har gjort mål i 13 av de senaste 15 matcherna mot Celta Vigo
  • Sevilla har släppt in i 12 av de senaste 14 matcherna mot Celta Vigo
  • Sevilla har inte förlorat 9 av de 11 senaste hemmamatcherna mot Celta Vigo

Form: Sevilla mot Celta Vigo

Sevilla fortsätter trumma på

Sevilla hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Det har varit en händelserik tid för Sevilla de senaste tre matcherna som inleddes med att besegra Getafe med 1-0. Nästa match blev en besvikelse efter en 2-1-förlust mot Real Betis. Deras senaste match, där man tog sig an Valencia gav ett oavgjort resultat (1-1).

Celta Vigo letar efter mer

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Celta Vigo som hållit sin nivå. Celta Vigo har åkt på flera besvikelser den senaste tiden. Först blev de överkörda av Atletico Baleares i en match som slutade 2-1.Real Sociedad blev också för svåra och tog hem vinsten med 1-0, innan Celta Vigo lyckades bryta trenden och i sin senaste match tog hem en vinst med 2-0 mot Osasuna.

Eftersom Sevilla både är bookmakarnas favorit till odds 1.68 och har starkare prestationer på sistone än vad Celta Vigo har visat upp, verkar Sevilla vara det naturliga valet.

Sevilla vs Celta Vigo Matchhistorik

I senaste matchen mellan Sevilla och Celta Vigo var det en tillknäppt match som Sevilla lyckades vinna med 1-0. Sevilla tar sig an Celta Vigo med 6-1-3 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. 7 gånger i den senaste 10 matcher mellan Sevilla och Celta Vigo blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 19 poäng. Även om Celta Vigo inte kommer att ha någon att ta sig förbi Sevilla i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Sevilla, som nu är nummer 2 med 45 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Rafa Mir. Han är toppskytt för Sevilla, för närvarande på 6 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher.

Celta Vigo kommer att hoppas att Iago Aspas hittar nätet igen. Han står på 10 mål den här säsongen och gjorde mål i 4 av deras 6 senaste matcher.