Sevilla vs Elche bästa odds och matchtips

Toppen mot botten när Sevilla möter Elche för en match i La Liga på fredag. Sevilla ligger på plats 2 i La Liga med 47 poäng efter att ha spelat 23 matcher. Avståndet till Elche är 21 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 14 i tabellen efter 23 omgångar. Även om Elche går in i matchen som underdogs kommer de vara väldigt angelägna att behålla tempo i La Liga.

Våra tips

Statistik och fakta för Sevilla vs Elche i La Liga

 • Sevilla har gjort mål i 31 av de senaste 33 hemmamatcherna
 • Sevilla har inte förlorat 21 av 23 av deras senaste hemmamatcher
 • Sevilla har spelat oavgjort de senaste 3 matcherna i rad
 • Sevilla har inte vunnit de senaste 4 matcherna i rad
 • I 7 av de senaste 9 bortamatcherna Elche har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Elche har släppt in i 11 av de senaste 13 bortamatcherna
 • I de senaste 5 av Sevillas matcher mot Elche var antalet mål under 3.5
 • Sevilla har gjort mål i de senaste 7 matcherna mot Elche i rad
 • Sevilla har vunnit de senaste 3 hemmamatcherna mot Elche i rad
 • Sevilla har inte förlorat 6 av de 7 senaste matcherna mot Elche
 • I de senaste 7 av Sevillas matcher mot Elche var antalet mål över 1.5

Form: Sevilla mot Elche

Sevilla flyter med

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Sevilla som hållit sin nivå. Efter att ha skrapat ihop tre poäng på tre matcher är Sevilla på jakt efter en vinst igen. Mot Valencia fick de nöja sig med ett oavgjort resultat (1-1), innan de återigen fick dela på poängen mot Celta Vigo i en match som slutade 2-2. I sin senaste match lyckades man inte heller ta hem alla tre poäng efter ytterligare en oavgjord match som slutade 0-0 mot Osasuna.

Elche fortsätter glänsa

Elche fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Elche ser starka ut just nu med endast en förlust på de senaste tre matcherna. Det började med en förlust mot Real Madrid, följt av en 0-0-match mot Real Madrid. Det resultatet följdes därefter upp med delad poäng mot Real Madrid i en match som slutade 2-2, innan Elche besegrade Deportivo Alaves med slutresultatet 3-1.

Sevilla är bookmakarnas favorit till odds 1.43 men i nuvarande form är Elche ett bra val till odds 8.00.

Sevilla vs Elche Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Sevilla & Elche spelades 28 augusti 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Sevilla tar sig an Elche med 4-2-1 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. Sevilla har fått ett litet övertag i sina senaste matcher. Matcher som har haft en tendens att bjuda på ganska många low förresten.

Tabellställningar i La Liga

Om man tittar på den nuvarande La Liga-ställningen så skiljer Sevilla och Elche för närvarande i 21 poäng och 12 placeringar. Sevilla kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Elche kommande fredag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Elche är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Sevilla och Elche kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Rafa Mir. Han är toppskytt för Sevilla, för närvarande på 6 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher.

Elche kommer att hoppas att Lucas Boye hittar nätet igen. Han står på 7 mål den här säsongen och gjorde mål i 3 av deras 6 senaste matcher.