Skövde AIK mot Degerfors – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Skövde AIK vs Degerfors Statistik

  • I de senaste 9 Skövde AIKs hemmamatcher, var antalet mål under 3.5
  • Skövde AIK har inte förlorat 11 av sina senaste 12 hemmamatcher
  • I 5 av Skövde AIKs senaste 6 hemmamatcher var antalet av mål under 1.5
  • I 5 av Skövde AIKs senaste 6 hemmamatcher i Superettan var antalet av mål under 1.5
  • I de senaste 7 Skövde AIKs hemmamatcher i Superettan, var antalet mål under 3.5
  • Degerfors har gjort mål på de senaste 13 matcherna i Superettan
  • Degerfors har gjort mål i 21 av de senaste 23 matcherna
  • I 8 av de senaste 9 matcherna Degerfors har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 8 av de senaste 9 matcherna Degerfors har spelat i Superettan, har båda lagen gjort mål
  • Degerfors har inte vunnit 13 av sina senaste 14 bortamatcher

Skövde AIK vs Degerfors H2H

Det är första gången på länge i Superettan-sammanhang som Skövde AIK ska spela mot Degerfors.

Över 2.5 mål gjordes i fyra av Skövde AIK’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 0.8 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i sex av de senaste tio matcherna som Degerfors spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.8 mål i snitt under den här tiden.

Skövde AIK vs Degerfors Preview

Skövde AIK form

Det har varit blandade resultat för Skövde AIK i deras tre senaste matcher, då de först slog Helsingborg med 0-1. Det följdes upp med en svag 1-2-förslust mot Östers IF, och innan det i mötet medVarbergs BoIS FC fick man nöja sig med 2-2 oavgjort. Skövde AIK har tagit fyra poäng i deras fyra matcher mot lag från den övre halvan av Superettan-tabellen. De vann ett av dessa matcher med tre mål mot sex.

Degerfors form

Degerfors ser ut att vara i bra form och hoppas fortsätta på den obesegrade trenden. I de tre senaste matcherna inledde man först med att slå IK Brage med 0-1, efter det kryssa 1-1 mot Varbergs BoIS FC. De var sedan tillbaka som vinnare när man vann mot Utsiktens BK med 3-1. Degerfors tog åtta poäng från sina fem matcher mot lag från den övre halvan av Superettan-tabellen. De vann två, gjorde sju mål och släppte in sex. I de sex senaste bortamatcherna i Superettan, vann Degerfors två, samtidigt som man även spelade tre oavgjords. De fick utstå en defeat här med en målskillnad på sex mål insläppta och nio gjorda.

Nuvarande tabellen i Superettan

Skövde AIK tog samtliga tre poäng sju gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på ett förluster under den här perioden. Degerfors vann ett av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort sju och förlorade två. Skövde AIK känner sig nog optimistiska till att göra mål kommande lördag mot Degerfors som bara lyckats hålla nollan en gång i de 10 senaste bortamatcherna. Värdarna kämpade i sin tur till sig åtta hållna nollor i sina 10 senaste på hemmaplan.

Senaste lagnyheter

Skövde AIK har gjort mål först i imponerande åtta matcherna av senaste tio på hemmaplan. Degerfors gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna.