Southampton vs Aston Villa bästa odds och matchtips

Southampton tar sig an Aston Villa för en spännande match i Premier League på fredag på St. Mary’s Stadium. Southampton ligger på plats 14 i Premier League med elva poäng efter att ha spelat tio matcher. Avståndet till Aston Villa är en poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 15 i tabellen efter tio omgångar. Fyra raka förluster har satt tydliga spår i självförtroendet hos Aston Villa.

Våra tips

Statistik och fakta för Southampton vs Aston Villa

  • Southampton är obesegrade de senaste tre matcherna i rad;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Southamptons senaste fem av sju matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 2.5 i Southamptons senaste fem av sju matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Southamptons senaste två av fyra matcher.
  • Aston Villa har förlorat de senaste fyra matcherna i rad;
  • Aston Villa har förlorat i fyra av de senaste fem matcher;
  • Aston Villa har förlorat i fyra av de senaste fem matcher på bortaplan;
  • Aston Villa nätade i 18 av de senaste 20 matcher.

Form: Southampton mot Aston Villa

Southampton är på gång

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Southampton eftersom de håller sin nivå. Southampton ser starka ut just nu efter tre matcher utan förlust. Det började med oavgjort efter en 2-2-match mot Burnley. Det resultatet följdes därefter upp med delad poäng mot Chelsea i en match som slutade 1-1, innan Southampton besegrade Watford med slutresultatet 1-0.

Det är lite problematiskt för Aston Villa 

Aston Villa hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Man har inte lyckats ta en enda poäng den senaste tiden och har förlorat fyra raka. I de tre senaste har man åkt på stryk mot Wolverhampton (3-2), Arsenal (3-1) och senast en riktig kalldusch mot West Ham där de förlorade med 4-1.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Southampton det bästa valet här till odds 2.17.

Southampton vs Aston Villa Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann The Villans och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 1-0. The Saints har vunnit 50%, medan Aston Villa har vunnit 20%  av deras senaste möten i Premier League vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 5-3-2. Över 2,5 mål var ett vinnande spel fem gånger i de senaste tio matcher mellan Southampton och Aston Villa. Båda lagen gör mål var ut sju gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Premier League

Efter en titt på Premier League-tabellen kan man dra slutsatsen att följande match kommer att bli avgörande för lagen eftersom det bara finns en poäng mellan dem. Detta innebär att i ligamatch nummer elva för Aston Villa den här säsongen, kommer gästerna att ha en möjlighet att komma ikapp Southampton eller till och med komma över dem i tabellen. Southampton, som nu är nummer 14 med elva poäng, kommer säkerligen att försöka dra nytta av hemmaplan och studsa längre bort från sina motståndare. Matchen på fredag är säkerligen något att vara spänd på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja James Ward-Prowse. Han är toppskytt för Southampton, för närvarande på två mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i två av deras sex senaste matcher. 

Aston Villa kommer att hoppas att Danny Ings hittar nätet igen. Han står på tre mål den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras sex senaste matcher.