Southampton vs Tottenham bästa odds och matchtips

The Saints välkomnar The Lilywhites för en match i Premier League på St. Mary’s Stadium kommande tisdag. På plats 14 i Premier League ligger just nu The Saints som samlat ihop 20 poäng efter deras 18 spelade matcher. Med 29 poäng befinner sig Tottenham på plats 5 efter 18 spelade matcher. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Southampton. De skulle dock kunna skrälla mot Tottenham.

Våra tips

Statistik och fakta för Southampton vs Tottenham i Premier League

 • Southampton har inte vunnit de senaste 6 matcherna i rad
 • Southampton har inte förlorat 7 av 8 av deras senaste hemmamatcher
 • Southampton har gjorde mål i 10 av de senaste 12 matcherna
 • Southampton har släppt in i de senaste 6 matcherna i rad
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Southampton har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Tottenham Hotspur har gjorde mål i 5 av de senaste 6 matcherna
 • I 10 av de senaste 11 matcherna Southampton har spelat mot Tottenham Hotspur har båda lagen gjort mål
 • Southampton har gjorde mål i de senaste 11 matcherna mot Tottenham Hotspur i rad
 • Southampton har släppt in i 17 av de senaste 18 matcherna mot Tottenham Hotspur
 • I 9 av de senaste 11 Southamptons matcher mot Tottenham Hotspur var antalet av mål över 2.5
 • Southampton har inte vunnit 8 av de 10 senaste matcherna mot Tottenham Hotspur

Form: Southampton mot Tottenham

Southampton är inne i ett bra flow

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Southampton som hållit sin nivå. Southampton har sett både ljus och mörker i deras senaste tre matcher, vilket resulterat i 4 poäng. Först förlorade man med 3-0 mot Arsenal innan man spelade oavgjort i en match som slutade 2-2 mot Crystal Palace. Den senaste matchen gick dock bättre och slutresultatet blev då 3-2 mot West Ham vilket gav tre härliga poäng.

Tottenham fortsätter att plocka poäng

Tottenham hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Tottenham kommer till matchen med fem raka matcher utan förlust och två raka vinster i ryggen. Den senaste tiden har man spelat oavgjort mot Liverpool följt av segrar mot West Ham och Crystal Palace.

Det ser ut som en jämn match, men Tottenham verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Southamptons.

Southampton vs Tottenham Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Southampton mot Tottenham var ett Premier League-möte så sent som 21 april 2021 och vi såg då Tottenham ta en 2-1 vinst. The Saints har vunnit 20%, medan Tottenham har vunnit 70% av deras senaste möten i Premier League vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 2-1-7. 8 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Southampton och Tottenham blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 9 poäng. Även om Southampton inte kommer att ha en möjlighet att komma över Tottenham i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Tottenham, som nu ligger på 5 med 29 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på tisdag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Heung-Min Son när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Tottenham. Hans säsongssaldo är 8 mål just nu. 

Med 1 mål på de 6 senaste matcherna för The Saints är James Ward-Prowse spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.