West Ham vs Aston Villa: Bästa oddsen och matchtipsen

West Ham och Aston Villa ligger bra till i mitten av tabellen innan de möts på kommande söndag. Båda lagen kan jaga poäng utan att ta en alltför stor risk. West Ham har för närvarande plats 6 i tabellen med 45 poäng efter 28 spelade matcher. Med 28 omgångar bakom sig har Aston Villa lyckats samla ihop 36 poäng och ligger på plats 9 i Premier League. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos West Ham. Det blir en intressant match att följa.

Våra tips

Statistik och fakta för West Ham vs Aston Villa i Premier League

 • West Ham United har gjort mål i 20 av de senaste 21 hemmamatcherna
 • West Ham United har förlorat de senaste 3 matcherna i rad
 • West Ham United har släppt in i 8 av de senaste 10 matcherna
 • West Ham United har inte vunnit 5 av 6 av deras senaste matcher
 • Aston Villa har vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • Aston Villa har inte förlorat 7 av 9 av deras senaste matcher
 • Aston Villa har släppt inte in i de senaste 3 matcherna i rad
 • I 17 av de senaste 19 av West Ham Uniteds matcher mot Aston Villa var antalet mål under 3.5
 • West Ham United har inte förlorat 14 av de 16 senaste hemmamatcherna mot Aston Villa
 • I de senaste 4 matcherna i rad West Ham United har spelat mot Aston Villa har båda lagen gjort mål
 • I de senaste 3 av West Ham Uniteds matcher mot Aston Villa var antalet mål över 2.5
 • West Ham United har vunnit de senaste 3 matcherna mot Aston Villa i rad

Form: West Ham mot Aston Villa

West Ham hoppas få stopp på lidandet

West Ham tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. West Ham har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 3-1 mot Southampton, innan Liverpool besegrade dem med 1-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Sevilla tog hem en seger med 1-0.

Aston Villa fortsätter att plocka poäng

Aston Villa hoppas att den goda formen håller i sig. Aston Villa har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 0-2-vinst mot Brighton. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Southampton med 4-0 innan de i förra matchen besegrade Leeds med 0-3.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att Aston Villa är vårt val för en seger.

West Ham vs Aston Villa Matchhistorik

Det senaste mötet mellan West Ham mot Aston Villa var ett Premier League-möte så sent som 31 oktober 2021 och vi såg då West Ham ta en 4-1-vinst. West Ham tar sig an Aston Villa med 5-4-1 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 3 gånger i den senaste 10 matcher mellan West Ham och Aston Villa blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 9 poäng. Även om Aston Villa inte kommer att ha någon att ta sig förbi West Ham i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. West Ham, som nu är nummer 6 med 45 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Ollie Watkins när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Aston Villa. Hans säsongssaldo är 7 mål just nu.

Med 1 mål på de 6 senaste matcherna för West Ham är Michail Antonio spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.