Spanien vs Costa Rica – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Ljuset är på Spanien och Costa Rica när de möts i öppningsrundan i VM. Matchen sparkar igång på Al Thumama Stadium kommande onsdag klockan 17.00.

Spanien kommer som nummer 7 i FIFA world ranking, där motståndaren håller till på plats 31 i världen.

Luis Enriques gäng förväntas vinna sin grupp. De har även en genuin chans till att nå finalen i VM.

Om man tittar på oddsen kan man säga att det vore en skräll om Costa Rica tog sig vidare ur gruppspelet i mästerskapet.

Våra tips

Statistik och fakta för Spanien vs Costa Rica i VM

 • Spanien har gjort mål på de senaste 20 matcherna
 • I 11 av Spaniens senaste 13 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Spanien har inte förlorat 12 av sina senaste 14 matcher
 • Spanien har vann 3 i de senaste 4 matcherna spelat utan att släppa in mål
 • Spanien har vann 3 i de senaste 4 matcherna och totalt antal mål var under 2.5
 • I 23 av Costa Ricas senaste 24 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Costa Rica har vann 8 i de senaste 10 matcherna, medan gjort mindre än 2.5 mål
 • Costa Rica har inte förlorat 12 av sina senaste 13 matcher
 • Costa Rica har vunnit 8 av sina senaste 10 matcher
 • Costa Rica har vann 8 i de senaste 10 matcherna och totalt antal mål var under 3.5
   

Spanien vs Costa Rica Preview

Spanien har visat god form på slutet.

Spanien har varit ojämna på slutet, de slog Tjeckien med 2-0. Det följdes upp med en förlust med 1-2 mot Schweiz, innan de vann med 0-1 mot Portugal. Spanien kunde vinna sju av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade två gånger. De fick utstå förluster i ett av dessa matcher. Spanien gjorde ett snitt på 1.9 mål i tio matcherna med en total på 19, där man släppte insju. Det blir ett snitt på 0.7 goals insläppta per match, med fem times hållna nollor.

Costa Rica svårbedömda.

Costa Rica ser ut att kunna möta vilken moståndare som efter sju poäng i de tre senaste matcherna. De började med att kryssa 2-2 mot Sydkorea, för att sedan vinna mot Uzbekistan med 1-2, och Nigeria i en 2-0-vinst. Costa Rica har varit ganska läskiga att möta då man vunnit åtta av sina 10 matcher runt om i alla tävlingar, medan även ett kryss av matcherna. De besegrades ett time under denna period.

Tabellställningar i VM

Tre poäng ser självklart ut för Spanien, när de öppnar turneringen på Al Thumama Stadium. Det skulle vara en stor överraskning att se dem tappa poäng med tanke på hur stora favoriter man är här. Costa Rica går in i sin första VM-match som stora underdogs. Det är svårt att komma på argument varför laget ska kunna ha en chans här och förlust känns självklart.

Spanien tog samtliga tre poäng sju gånger i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på ett förluster under den här perioden. Costa Rica vann åtta av sina 10 senaste matcher, spelade oavgjort ett och förlorade ett.

Över 2.5 mål gjordes i fem av Spanien’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.9 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i tre av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.5 mål under den här perioden. Spanien gjorde minst ett mål i sina senaste 21 matcher.

Över 2.5 mål blev vinnare tre gånger av de senaste tre matcherna mellan lagen. Spanien gjorde ett snitt på 3.01 mål, medan Costa Rica snittade ett mål. Båda lagen göra mål gick in två gånger.

Spanien har öppnat målskyttet i imponerande åtta matcher av de senaste tio games. Costa Rica gjorde första målet i sju gånger i de senaste tio matcherna. Costa Rica kunde vinna sex av dessa matcher utan att släppa in mål. Kanske statistik värd att ha med sig till framtida bets, beroende på vilken spelstrategi man har.

Det räcker att kolla på Pablo Sarabia, när man ska leta efter en anfallare i god målform. Han nätade två gånger på slutet för Spanien i VM, medan Joel Campbell lyckades göra två mål på de sex senaste för Costa Rica i samma liga. Ingen tvekan att båda är ute efter nya strutar här.