Uruguay vs Sydkorea – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Uruguay kliver ut mot Sydkorea i en match som spelas på Education City Stadium kommande torsdag. Denna drabbning är deras första i detta VM.

Eftersom detta är öppningsmatchen i VM-gruppspelet för Uruguay och Sydkorea, kommer båda lagen slåss om sina första poäng innan de ställs mot de två andra lagen i sin grupp under de följande dagarna. Medan Uruguay sitter som nummer 14 i FIFA world ranking, kommer Sydkorea hit på plats 28.

På förhand ser det lovande ut för Sydamerikanerna att ta sig vidare från denna grupp.

Våra tips

Uruguay vs Sydkorea Statistik

 • Uruguay har vann 5 i de senaste 7 matcherna spelat utan att släppa in mål
 • I 9 av Uruguays senaste 11 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Uruguay har vunnit 7 av sina senaste 9 matcher
 • Uruguay har inte förlorat 8 av sina senaste 9 matcher
 • I 5 av Uruguays senaste 7 matcher var antalet av mål under 2.5
 • Sydkorea har gjort mål i 19 av de senaste 21 matcherna
 • Sydkorea har inte förlorat 8 av sina senaste 9 matcher
 • I 6 av Sydkoreas senaste 8 matcher var antalet av mål över 2.5
 • I 5 av Sydkoreas senaste 6 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Sydkorea har vunnit 5 av sina senaste 7 matcher
   

Uruguay vs Sydkorea Preview

Uruguay är bra.

Uruguay har varit ojämna på slutet, de slog Panama med 5-0. Det följdes upp med en förlust med 1-0 mot Iran, innan de vann med 2-0 mot Kanada. Uruguay kunde vinna sju av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade ett gånger. De fick utstå förluster i två av dessa matcher. Uruguay gjorde ett snitt på 1.8 mål i de senaste tio matcherna med en total på 18, där man släppte in fem. Det blir ett snitt på 0.5 mål insläppta per match, med sju stycken hållna nollor.

Sydkorea saknar stora stjärnan.

Sydkorea ser ut att kunna möta vilken moståndare som efter sju poäng i de tre senaste matcherna. De började med att kryssa 2-2 mot Costa Rica, för att sedan vinna mot Kamerun med 1-0, och Island i en 1-0-vinst. Sydkorea gjorde 19 mål, släppte in 13 och lyckades hålla nollan fem gånger i sina senaste tio matcher.

Tabellställningar i VM

Det är upplagt för en vinst för Uruguay på Education City Stadium, och de kommer defenitivt att bli besvikna om man missar tre poäng. Hursomhelst gör dom rätt i att visa respekt oavsett motstånd då allt kan hända i en turnering som denna. Kniven mot strupen för Sydkorea då de står inför ett stort hinder i VM. Samtidigt är pressen låg då alla förväntar sig att laget åker på förlust i den kommande matchen.

Uruguay tog samtliga tre poäng sju gånger i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på två förluster under den här perioden. Sydkorea vann sex av sina 10 senaste matcher, spelade oavgjort två och förlorade två.

Över 2.5 mål gjordes i fyra av Uruguay’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.8 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.9 mål under den här perioden.

Över 2.5 mål blev vinnare tre gånger av de senaste sex matcherna mellan lagen. Uruguay gjorde ett snitt på 1.66 mål, medan Sydkorea snittade 0.67 mål. Båda lagen göra mål gick in tre gånger.

Uruguay har gjort mål först i sju matcher av de senaste tio games. Sydkorea gjorde första målet i sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Uruguay har vunnit och hållt nollan i 3 raka hemmamatcher. Av de senaste 10 matcherna gjorde Sydkorea öppningsmålet fem gånger, medan deras motståndare gjorde första i sju av sina 10 senaste.

Heung-Min Son som är Sydkoreas stora stjärna missar den här matchen och allt ljus riktas på Liverpools anfallare Darwin Nunez.