Spanien vs Kroatien: Bästa oddsen och matchtipsen

Spanien vs Kroatien Statistik

  • I de senaste 3 Spaniens matcher i European Championship, var antalet mål över 5.5
  • Spanien har gjort mål i 20 av de senaste 22 matcherna i European Championship
  • I de senaste 4 Spaniens matcher i European Championship, var antalet mål över 4.5
  • Spanien har vunnit 8 av sina senaste 10 matcher
  • I de senaste 4 Spaniens matcher i European Championship, var antalet mål över 3.5
  • Kroatien har gjort mål i 14 av de senaste 16 matcherna
  • Kroatien har släppt in i 11 av de senaste 12 matcherna i European Championship
  • Kroatien har vunnit de senaste 4 matcherna i rad
  • I de senaste 3 matcherna i rad Kroatien har spelat i European Championship, har båda lagen gjort mål
  • Kroatien har inte förlorat de senaste 4 matcherna i rad

Spanien vs Kroatien H2H

Spela på kryss skulle gett dig en bra vinst senast när Spanien mötte Kroatien. De delade på poängen i en 0-0-match, där inget av lagen lyckades utnyttja övertaget. Spanien brukar trivas med att spela mot Kroatien med fyra vinster på åtta möten. Spelbolagens bästa odds på en hemmavinst ligger runt 1.83.

I de senaste åtta matcher mellan Spanien och Kroatien blev över 2.5 mål vinnare tre gånger. Odds på minst tre mål här ligger på 2.10 hos spelbolagen.

Över 2.5 mål blev vinnare fem gånger av de senaste åtta matcherna mellan lagen. Spanien gjorde ett snitt på 2.14 mål, medan Kroatien snittade 1.14 mål. Båda lagen göra mål gick in fyra gånger. Över 2.5 mål gjordes i sju av Spanien’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 3.5 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.9 mål under den här perioden.

Spanien vs Kroatien Preview

Spanien form

Spanien tog sju poäng från sina tre senaste matcher där man inledde med ett 3-3-kryss mot Brazil. Nästa var en 5-0-seger mot Andorra, innan Northern Ireland besegrades i en 5-1-vinst. Spanien lyckades ta imponerande fyra vinster på de sex senaste landskamperna, där de även spelade oavgjort en och förlorade en. De gjorde 18 mål och släppte till sex gånger.

Kroatien form

Kroatien är i fantastisk form inför kommande matchen efter tre raka segrar. Egypt slog man med 2-4, efter det fick North Macedonia känna på en 3-0-torsk. Portugal var det senaste offret efter en 1-2-vinst för Kroatien. Kroatien är i mästerlig form med fem vinster på sex landskamper. De överträffade sina motståndare med 15 mål mot nio på vägen.

Nuvarande tabellen i EM

Spanien tog samtliga tre poäng sju gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på ett förluster under den här perioden. Kroatien vann sex av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två och förlorade två. Spanien har sett sju av sina tidigare 10 matcher på Olympiastadion sluta över 2.5 mål. Av dessa slutade även fem med över 3.5 mål. I fyra av de 10 senaste bortamatcherna i ligan för Kroatien slutade det över 2.5 mål. Över 3.5 mål löste sig två gånger.

Senaste lagnyheter

Då den nya EM-säsongen precis börjat, är vi lite osäkra på vilken anfallare dom kommer toppa skytteligan för Spanien och Kroatien denna säsong. Det finns dock några intressanta spelare när man tittar på listan på vilka som har den bästa formen just nu.