Spezia vs Empoli bästa odds och matchtips

Spezia drar fördel av hemmaplan när Empoli gästar i Serie A kommande söndag. Spezia ligger på plats 17 i Serie A med 12 poäng efter att ha spelat 17 matcher. Avståndet till Empoli är 14 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 9 i tabellen efter 17 omgångar. 5 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Spezia. De skulle dock kunna skrälla mot Empoli.

Våra tips

Statistik och fakta för Spezia vs Empoli i Serie A

  • Spezia har släppte in i 37 av de senaste 39 matcherna
  • Spezia har gjort mål i 15 av de senaste 17 hemma matcherna
  • Spezia har inte vunnit 11 av 13 av deras senaste matcher
  • Spezia har förlorade 4 av 5 av deras senaste matcher
  • I 9 av de senaste 11 matcherna Empoli har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Empoli har släppte in i 15 av de senaste 17 matcherna
  • Empoli har inte förlorat 7 av 8 av deras senaste matcher
  • Empoli har vinst 3 av 4 av deras senaste matcher

 

Form: Spezia mot Empoli

Spezia är desperata efter poäng

Stämningen i Spezia är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Bara ett enda poäng har Spezia lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 2-2 mot Sassuolo, innan de blev besegrade av Roma med 2-0. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Lecce vann med 2-0.

Empoli är svåra att bryta ner

Empoli verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Empoli kommer till matchen med tre raka segrar mot Udinese och Napoli. Senast blev det ett riktigt målkalas mot Verona i en match som Empoli tog hem med 4-3.

De två lagen matchas jämnt av oddsmakarna, men den nuvarande formen gör att Empoli är vårt val för en seger.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 14 poäng. Även om Spezia inte kommer att ha en möjlighet att komma över Empoli i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Empoli, som nu ligger på 9 med 26 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

M’Bala Nzola är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Spezia kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. 

Samtidigt kommer Empoli ställa hoppet till Simone Romagnoli att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.