SSC Napoli vs Sampdoria bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när SSC Napoli förbereder sig för att möta Sampdoria i Serie A. På plats 3 i Serie A ligger just nu SSC Napoli som samlat ihop 39 poäng efter deras 19 spelade matcher. Med 20 poäng befinner sig Sampdoria på plats 15 efter 19 spelade matcher. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos SSC Napoli. De skulle dock kunna skrälla mot Sampdoria.

Våra tips

Statistik och fakta för SSC Napoli vs Sampdoria i Serie A

 • SSC Napoli har gjorde mål i 24 av de senaste 26 hemmamatcherna
 • SSC Napoli har släppt in i 9 av de senaste 11 matcherna
 • SSC Napoli har förlorade 3 av 4 av deras senaste hemmamatcher
 • I 13 av de senaste 15 matcherna Sampdoria har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Sampdoria har släppt in i 17 av de senaste 19 matcherna
 • Sampdoria har inte förlorat de senaste 4 matcherna i rad
 • Sampdoria har inte vunnit 5 av 7 av deras senaste bortamatcher
 • SSC Napoli har inte förlorat de senaste 13 hemmamatcherna mot Sampdoria i rad
 • SSC Napoli har vinst 11 av de 12 senaste matcherna mot Sampdoria
 • SSC Napoli har gjorde mål i 19 av de senaste 21 matcherna mot Sampdoria
 • I de senaste 17 SSC Napolis matcher mot Sampdoria var antalet av mål över 1.5
 • I 5 av de senaste 7 hemmamatcherna SSC Napoli har spelat mot Sampdoria har båda lagen gjort mål

Form: SSC Napoli mot Sampdoria

SSC Napoli hoppas få stopp på lidandet

SSC Napoli tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Det är nu eller aldrig som gäller för SSC Napoli, och just nu ser det mer ut som “aldrig”. Den dåliga trenden började med en 1-0-förlust i ett möte med Empoli, men därefter lyckades man resa och slå AC Milan med 1-0. Den segern kunde man dock inte bygga vidare på utan åkte senaste på en 1-0-förlust mot Spezia.

Sampdoria letar efter mer

Stämningen i Sampdoria är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Man har bara lyckats ta två poäng den senaste tiden i oavgjorda matcher mot Roma och Venezia. Senast åkte man på stryk mot Cagliari.

Även om SSC Napoli är favorittippade av spelbolagen har de uppenbarligen varit lite medelmåttiga på sistone och Sampdoria kommer att tro att de har goda chanser.

SSC Napoli vs Sampdoria Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 23 september 2021, och SSC Napoli gick därifrån med en 4-0-seger. SSC Napoli har vunnit 90%, medan Sampdoria har vunnit 10% av deras senaste möten i Serie A vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 9-0-1. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 7 gånger i de senaste 10 matcherna mellan SSC Napoli och Sampdoria. Båda lagen gör mål gav utdelning 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 19 poäng. Även om Sampdoria inte kommer att ha någon att ta sig förbi SSC Napoli i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. SSC Napoli, som nu är nummer 3 med 39 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Dries Mertens är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. SSC Napoli kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Sampdoria ställa hoppet till Manolo Gabbiadini att han ska lägga till fler mål till de 6 han gjort de senaste sex matcherna.