Sverige vs Grekland bästa odds och matchtips

Sverige möter Grekland på Friends Arena på tisdag i VM-kvalet. Sverige kommer till matchen rankade som 18 i FIFAs världsrankning, och det finns ett relativt stort gap till deras motståndare Grekland som går in i tävlingen med rank 46.

Statistik och fakta för Sverige vs Grekland

Ett revanschsuget Sverige

  • Sverige har vunnit de senaste tre matcherna i rad hemma;
  • Sverige har vunnit i fyra av de senaste fem matcherna;
  • Sverige har vunnit i tio av de senaste elva matcher hemma;
  • Sverige nätade i tio av de senaste tolv matcherna.

Grekland inne i en bra trend

  • Grekland är obesegrade de senaste sex matcherna i rad;
  • Grekland är obesegrade de senaste tre matcherna i rad på bortaplan;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Greklands senaste fem av sju matcher;
  • Grekland nätade i nio av de senaste elva matcher.

Sverige vs Grekland statistik och analys

Sverige har helt okej form i ryggen i VM-kvalet. Statistiken från deras tio senaste matcher ser skaplig ut. Sverige har snittat 1.6 mål per match, vilket såklart kunde ha varit bättre, men defensivt har man varit stabila. Totalt sju insläppta mål i dessa matcher betyder att man i snitt släpper in 0.7 per match vilket ändå är bra. Man höll nämligen också nollan i sex av matcherna.

Grekland fortsätter VM-kvalet med fin form sett från deras tio senaste matcher. Grekland snittade 1.5 mål per match, totalt 15 mål, i motsats till elva insläppta mål vilket ger ett snitt på 1.1 insläppta per match. I tre av dessa matcher höll de också nollan.

Form: Sverige mot Grekland

Sverige fortsätter att plocka poäng

Sverige hoppas att den goda formen håller i sig. Blågult är lite ostadiga för tillfället men har trots detta lyckats besegra Uzbekistan med 2-1. Dessvärre förlorade man sin nästa match med 2-1 mot Grekland, innan de tog ytterligare tre poäng med en härlig 3-0 vinst mot Kosovo.

Svårslaget Grekland

Grekland hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. De är obesegrade i sina senaste tre matcher som började med ett oavgjort resultat mot Kosovo (1-1), som följdes upp med en 2-1 vinst mot Sverige och nu senast blev det 2-0 mot Georgien.

Sverige vs Grekland matchhistorik

I det senaste mötet mellan Sverige och Grekland lyckades de sistnämnda vinna med 2-1.

Sverige går in i matchen mot Grekland med 1-1-2 i bagaget från deras senaste fyra möten.

Skytteligan

Med Emil Forsberg på en svit med 4 mål i de senaste 6 landskamperna för Sverige, är det lätt att man tänker på honom som en potentiell målgörare även framöver. 

Grekland tror verkligen att Anastasios Bakasetas kommer med toppform eftersom han har gjort två mål de senaste två matcherna.