Udinese vs Lazio: Bästa odds och matchtipsen

Övre halvan mot den undre när Lazio förbereder sig för att möta Udinese i Serie A. Udinese ligger på plats 15 i Serie A med 24 poäng efter att ha spelat 23 matcher. Avståndet till Lazio är 18 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 6 i tabellen efter 25 omgångar. Även om Lazio går in i matchen som underdogs kommer de vara väldigt angelägna att behålla tempo i Serie A.

Våra tips

Statistik och fakta för Udinese vs Lazio i Serie A

 • Udinese har inte förlorat 10 av 11 av deras senaste hemmamatcher
 • Udinese har gjort mål i 10 av de senaste 11 hemmamatcherna
 • Udinese har inte vunnit 5 av 6 av deras senaste matcher
 • Udinese har vunnit 3 av 4 av deras senaste hemmamatcher
 • Udinese har inte gjort mål i 4 av de senaste 5 matcherna
 • Lazio har släppt inte in i 5 av de senaste 6 matcherna
 • Lazio har släppt in i 6 av de senaste 8 bortamatcherna
 • Udinese har inte vunnit 15 av de 17 senaste matcherna mot Lazio
 • I 13 av de senaste 15 av Udineses matcher mot Lazio var antalet mål under 3.5
 • Udinese har släppt in i 12 av de senaste 14 matcherna mot Lazio
 • Udinese har förlorat 6 av de 8 senaste hemmamatcherna mot Lazio
 • Udinese har inte gjort mål i 5 av de senaste 7 hemmamatcherna mot Lazio

Form: Udinese mot Lazio

Udinese hoppas på en nystart.

Udinese hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Udinese har stött på blandade resultat i sina senaste tre matcher där man skrapat ihop fyra poäng. Det hela började med ett oavgjort resultat efter en 0-0-match mot Genoa, sen plockades tre viktiga poäng i en 2-0 vinst mot Torino. Tyvärr kunde de inte följa upp den vinsten utan åkte på en 4-0 förlust mot Verona i den senaste matchen.

Lazio presterar ungefär i linje med förväntningarna

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Lazio de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Det är nu eller aldrig som gäller för Lazio, och just nu ser det mer ut som “aldrig”. Den dåliga trenden började med en 4-0-förlust i ett möte med AC Milan, men därefter lyckades man resa och slå Bologna med 3-0. Den segern kunde man dock inte bygga vidare på utan åkte senaste på en 2-1-förlust mot FC Porto.

Eftersom Lazio både är bookmakarnas favorit till odds 2.45 och har starkare prestationer på sistone än vad Udinese har visat upp, verkar Lazio vara det naturliga valet.

Udinese vs Lazio Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 4-4-match som spelades 2 december 2021. Udinese går in i matchen mot Lazio med 1-2-7 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Serie A. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Udinese och Lazio blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Serie A

Om man tittar på den nuvarande Serie A-ställningen så skiljer Udinese och Lazio för närvarande i 18 poäng och 9 placeringar. Lazio kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Udinese på söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Udinese är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Udinese och Lazio kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Ciro Immobile när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har gjort mål 5 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Lazio. Hans säsongssaldo är 19 mål just nu.

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Udinese är Nahuel Molina spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.