Västerås SK vs GIF Sundsvall bästa odds och matchtips

Västerås SK möter GIF Sundsvall i omgång 22 av Superettan. Båda lag kommer till matchen med hopp om tre poäng. Västerås SK har samlat ihop 23 poäng på 21 omgångar vilket ger dem en tolfteplats i tabellen. GIF Sundsvall å andra sidan har lyckats skrapa ihop hela 34 poäng vilket placerar dem på plats nummer fyra efter 21 spelade matcher.

Våra tips

Statistik och fakta för Västerås SK VS. GIF Sundsvall

  • Västerås SK är obesegrade de senaste tre matcherna;
  • Västerås SK står utan seger i de senaste tre hemmamatcherna;
  • Västerås SK har släppt in bakåt i tolv av de senaste 14 matcherna;
  • Västerås SK nätade i åtta av sina senaste tio matcherna.
  • GIF Sundsvall har vunnitfyra av sina senaste fem matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i tre GIF Sundsvalls fem senaste matcher;
  • GIF Sundsvall släppte in mål bakåt i sju av de senaste nio matcherna;
  • GIF Sundsvall nätade i sex av de senaste åtta matcherna.

Form: Västerås SK mot GIF Sundsvall

Västerås SK behöver plocka poäng

Hemmalaget hoppas att förbättra formen i den här matchen. I de tre senaste matcherna för Västerås SK slutade de 1-1 mot Östers IF vilket följdes upp med 1-1 mot Norrby och slutligen, i den senaste matchen blev det 2-0 vinst mot Akropolis IF.

GIF Sundsvall kan knappa in på toppen

GIF Sundsvall hoppas fortsätta sin starka form med ytterligare en vinst. Sundsvall har gått fram som tåget i sina senaste matcher med vinster mot Örgryte (1-), Vasalund (2-1) och nu senast blev det 1-0 mot Landskrona BoIS.

Med tanke på Västerås vacklande resultat och Sundsvalls starka formkurva så får nog Sundsvall ändå ses som favoriter här.

Västerås SK VS. GIF Sundsvall – matchhistorik

Det senaste mötet mellan Västerås SK mot GIF Sundsvall var ett Superettan-möte så sent som 21 Juni 2021 och vi såg GIF Sundsvall i en 1-0 seger. När GIF Sundsvall möter Västerås SK är statistiken mellan dem 2-2-1 sett på deras senaste fem möten. I tre av fem matcher var över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet tre gånger under dessa fem matcher.

Tabellställningar i Superettan

Det skiljer 11 poäng mellan de två lagen innan matchen spelas. Trots att Västerås SK inte har någon chans att komma ikapp GIF Sundsvall inom den närmsta tiden, kommer bortalaget göra allt för att plocka hem tre poäng. Västerås kommer också kämpa för poängen för att försöka undvika nedflyttning. Det är en öppen matchbild vilket gör den till en bra kandidat att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Linus Hallenius när man letar efter en målskytt i GIF Sundsvall. Han verkar helt och hållet ostoppbar just nu och har gjort sex mål på de senaste sex matcherna. Totalt under säsongen har han gjort nio.

Med tre mål i de senaste tre matcherna är Erik Bjoerndahl en spelare att hålla koll på i denna match. Han siktar säkerligen in sig på att dryga ut sitt målfacit.