Västerås SK vs Östersund: Bästa oddsen och matchtipsen

Västerås SK drar fördel av hemmaplan när Östersund gästar i Superettan kommande måndag. Västerås SK misslyckades i sitt försök att starta säsongen med en vinst, de fick bara dela på poängen i premiären. Östersund kom ur säsongens premiärmatch utan poäng, men har helt klart högre ambitioner framöver.

Våra tips

Statistik och fakta för Västerås SK vs Östersund i Superettan

  • I 7 av de senaste 8 hemmamatcherna Västerås SK har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Västerås SK har gjort mål i 15 av de senaste 17 matcherna
  • Västerås SK har inte vunnit de senaste 6 matcherna i rad
  • Västerås SK har inte förlorat 7 av sina senaste 9 matcher
  • Västerås SK har släppt in på de senaste 4 matcherna
  • Östersund har släppt in på de senaste 26 matcherna
  • Östersund har inte vunnit 25 av sina senaste 26 matcher
  • Östersund har förlorat 11 av sina senaste 13 bortamatcher
  • Östersund har gjort mål på de senaste 3 matcherna

 

Form: Västerås SK mot Östersund

Västerås SK fångades av slumpen

Resultaten har varit katastrofala för Västerås SK på senare tid. Därför är man desperata att vinna kommande match. Det blev en bedrövlig premiär där de förlorade mot Brommapojkarna och Västeråsarna hoppas nu kunna vända på trenden inför hemmapubliken.

Östersund fortsätter på en väldigt dålig svit

Resultaten har varit under all kritik för Östersund på senare tid och nu behöver man verkligen få med sig något för att vända den negativa trenden. Man lyckades bara ta två poäng under hela försäsongen och den dåliga trenden fortsatte mot Skövde i en målrik match som de till slut förlorade med 3-2.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Tabellställningar i Superettan

Enligt Superettan tabellen har båda lagen fått lika många poäng hittills. Därför kommer denna omgångs 2 match säkerligen att ha en inverkan på båda lagen eftersom de kan gå före med tre poäng från varandra. Det kommer säkert att bli spännande att se Västerås SK och Östersund slåss om poängen i sin kommande match på måndag.

Skytteligan

Erik Björndahl är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Västerås SK kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Östersund ställa hoppet till Chovanie Amatkarijo att han ska lägga till fler mål till det han lyckades trycka in i premiären.