Venezia vs Genoa: Bästa oddsen och matchtipsen

Venezia gör sig redo för striden mot Genoa vid Stadio Pierluigi Penzo på söndag, en match i omgång 26 av Serie A. Venezia har för närvarande plats 17 i tabellen med 21 poäng efter 24 spelade matcher. Med 24 omgångar bakom sig har Genoa lyckats samla ihop 14 poäng och ligger på plats 19 i Serie A. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Venezia. De skulle dock kunna skrälla mot Genoa.

Våra tips

Statistik och fakta för Venezia vs Genoa i Serie A

  • Venezia har släppt in i de senaste 12 matcherna i rad
  • Venezia har inte vunnit 11 av 12 av deras senaste matcher
  • Venezia har förlorat 5 av 6 av deras senaste matcher
  • I 5 av de senaste 7 hemmamatcherna Venezia har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Venezia har gjort mål i 5 av de senaste 7 hemmamatcherna
  • Genoa har inte vunnit 25 av 27 av deras senaste matcher
  • Genoa har inte gjort mål i de senaste 3 matcherna i rad

 

Form: Venezia mot Genoa

Venezia vann senast

Venezia tar sig an denna match med en riktigt viktig seger i ryggsäcken. Venezia har åkt på flera besvikelser den senaste tiden. Först blev de överkörda av Inter i en match som slutade 2-1. SSC Napoli blev också för svåra och tog hem vinsten med 2-0, innan Venezia lyckades bryta trenden och i sin senaste match tog hem en vinst med 2-1 mot Torino. De två förstnämnda förlusterna var kanske väntade, men rent generellt har man visat upp en dålig form.

Genoa hoppas få stopp på lidandet

Genoa tar sig an denna matchen med tre raka kryss och behöver nu börja vinna för att det ska vara realistiskt att man ska hålla sig kvar i högsta serien.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Venezia vs Genoa Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0-match som spelades 31 oktober 2021. Det är den enda matchen som spelats i modern tid mellan Venezia och Genoa i Serie A.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 7 poäng. Även om Genoa inte kommer att ha någon att ta sig förbi Venezia i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Venezia, som nu är nummer 17 med 21 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja David Okereke. Han är toppskytt för Venezia, för närvarande på 5 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher.

Genoa kommer att hoppas att Mattia Destro hittar nätet igen. Han står på 8 mål den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras 6 senaste matcher.