Villarreal vs Celta Vigo: Bästa oddsen och matchtipsen

Både Villarreal och Celta Vigo kommer att försöka åtminstone behålla men också förbättra sin position i La Liga. Lagen möts i vad som just nu är en kamp i mitten av tabellen i La Liga. Villarreal har för närvarande plats 7 i tabellen med 42 poäng efter 27 spelade matcher. Med 27 omgångar bakom sig har Celta Vigo lyckats samla ihop 35 poäng och ligger på plats 10 i La Liga. 1 förlust i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Villarreal. De ska nog kunna ta sig förbi Celta Vigo trots detta.

Våra tips

Statistik och fakta för Villarreal vs Celta Vigo i La Liga

 • Villarreal har gjort mål i 16 av de senaste 18 hemmamatcherna
 • Villarreal har inte förlorat de senaste 8 hemmamatcherna i rad
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Villarreal har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Villarreal har släppt in i de senaste 4 matcherna i rad
 • Celta Vigo har inte vunnit de senaste 5 bortamatcherna i rad
 • Celta Vigo har släppt in i de senaste 3 matcherna i rad
 • Villarreal har gjort mål i de senaste 11 matcherna mot Celta Vigo i rad
 • I de senaste 7 av Villarreals hemmamatcher mot Celta Vigo var antalet mål över 2.5
 • I de senaste 5 av Villarreals hemmamatcher mot Celta Vigo var antalet mål över 3.5
 • I 6 av de senaste 7 hemmamatcherna Villarreal har spelat mot Celta Vigo har båda lagen gjort mål
 • I 4 av de senaste 5 av Villarreals hemmamatcher mot Celta Vigo var antalet mål över 4.5

Form: Villarreal mot Celta Vigo

Villarreal håller målet i sikte

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Villarreal eftersom de håller sin nivå. Villarreal har stött på blandade resultat i sina senaste tre matcher där man skrapat ihop fyra poäng. Det hela började med ett oavgjort resultat efter en 1-1-match mot Juventus, sen plockades tre viktiga poäng i en 5-1 vinst mot Espanyol. Tyvärr kunde de inte följa upp den vinsten utan åkte på en 1-0förlust mot Osasuna i den senaste matchen.

Celta Vigo hoppas att komma tillbaka

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Celta Vigo de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Celta Vigo har varit med om det mesta i sina tre senaste matcher där man också lyckats plocka fyra poäng. Ett möte med Levante slutade oavgjort (1-1) vilket följdes upp med en 2-0-förlust mot Atletico Madrid. I sin senaste match lyckades man dock ta sig tillbaka till det vinnande konceptet när Mallorca besegrades med 4-3.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Villarreal är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.70.

Villarreal vs Celta Vigo Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Villarreal & Celta Vigo spelades 20 november 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Villarreal går in i matchen mot Celta Vigo med 5-1-4 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Villarreal och Celta Vigo blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i La Liga

Om man tittar på den nuvarande La Liga-ställningen så skiljer Villarreal och Celta Vigo för närvarande i 7 poäng och 3 placeringar. Villarreal kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Celta Vigo på lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Celta Vigo är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Villarreal och Celta Vigo kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Iago Aspas när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Celta Vigo. Hans säsongssaldo är 13 mål just nu.

Med 3 mål på de 6 senaste matcherna för Villarreal är Arnaut Danjuma spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.