Villarreal vs Levante bästa odds och matchtips

Villarreal är favorittippade på måndag mot Levante i La Liga. I nuvarande starka form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet i Estadio de la Ceramica. På plats nummer 9 i La Liga har Villarreal spelat ihop 25 poäng efter 18 matcher. Med 8 poäng befinner sig Levante på plats 20 i tabellen med 18 spelade matcher. 1 förlust i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Villarreal. De skulle dock kunna skrälla mot Levante.

Våra tips

Statistik och fakta för Villarreal vs Levante i La Liga

 • Villarreal har vunnit de senaste 5 matcherna i rad
 • Villarreal har gjort mål i 11 av de senaste 12 hemmamatcherna
 • Villarreal har inte förlorat de senaste 5 matcherna i rad
 • Levante har inte vunnit 23 av 25 av deras senaste matcher
 • Levante har släppt in i 17 av de senaste 19 bortamatcherna
 • Levante har förlorat 7 av 8 av deras senaste bortamatcher
 • I 5 av de senaste 6 bortamatcherna Levante har spelat, har båda lagen gjort mål
 • I 21 av de senaste 22 Villarreals matcher mot Levante var antalet av mål under 3.5
 • I 6 av de senaste 7 matcherna Villarreal har spelat mot Levante har båda lagen gjort mål
 • Villarreal har inte förlorat de senaste 7 hemmamatcherna mot Levante i rad
 • Villarreal har gjorde mål i 12 av de senaste 14 matcherna mot Levante
 • Villarreal har vinst 6 av de 7 senaste hemmamatcherna mot Levante

Form: Villarreal mot Levante

Levante formkurva pekar nedåt

Villarreal fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Villarreal har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 1-7-vinst mot Atletico Sanluqueno CF. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Real Sociedad med 1-3 innan de i förra matchen besegrade Deportivo Alaves med 5-2.

Levante hoppas få stopp på lidandet

Stämningen i Levante är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Levante har bara lyckats plocka 4 poäng på de senaste sex matcherna och bara en enda poäng de senaste tre. Man har förlorat mot Espanyol och Valencia samt spelat lika mot Alcoyano.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Levante här. Att välja Villarreal till odds 1.47 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Villarreal vs Levante Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog Villarreal med sig 3 poäng därifrån i en 5-1-seger. Villarreal går in i matchen mot Levante med 6-1-3 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. I den föregående 10 matcher mellan Villarreal och Levante kom över 2,5 mål upp 6 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 17 poäng. Även om Levante inte kommer att ha någon att ta sig förbi Villarreal i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Villarreal, som nu är nummer 9 med 25 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på måndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Getafe kommer sätta sitt hopp till Shkodran Mustafi som gjort mål i en av de senaste sex matcherna.

Med 5 mål på de 6 senaste matcherna för Villarreal är Gerard Moreno spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.