Villarreal vs Real Madrid bästa odds och matchtips

Villarreal välkomnar Real Madrid för en match i La Liga på Estadio de la Ceramica på lördag. På plats nummer 6 i La Liga har Villarreal spelat ihop 35 poäng efter 23 matcher. Med 53 poäng befinner sig Real Madrid på plats 1 i tabellen med 23 spelade matcher. Villarreal ligger tvåsiffrigt efter Real Madrid i tabellen, men att slå ligaledarna i La Liga är fortfarande mycket prestigefyllt.

Våra tips

Statistik och fakta för Villarreal vs Real Madrid i La Liga

  • Villarreal har inte förlorat 9 av 11 av deras senaste matcher
  • Real Madrid har inte förlorat 22 av 24 av deras senaste matcher
  • Real Madrid har gjort mål i 21 av de senaste 23 bortamatcherna
  • Real Madrid har vunnit 11 av 13 av deras senaste bortamatcher
  • Real Madrid har släppt in i 8 av de senaste 10 matcherna
  • Villarreal har inte vunnit 21 av de 23 senaste matcherna mot Real Madrid
  • I 9 av de senaste 11 matcherna Villarreal har spelat mot Real Madrid har båda lagen gjort mål
  • Villarreal har släppt in i 12 av de senaste 13 hemmamatcherna mot Real Madrid
  • Villarreal har gjort mål i 12 av de senaste 14 matcherna mot Real Madrid
  • Villarreal har spelat oavgjort de senaste 4 hemmamatcherna mot Real Madrid i rad

Form: Villarreal mot Real Madrid

Villarreal letar efter mer

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Villarreal de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Villarreal kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Elche fick de lämna matchen tomhänta efter en 1-0-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Mallorca med 3-0. De byggde på den positiva trenden genom en 2-0-seger mot Real Betis i sin senaste match.

Svårslagna Real Madrid

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Real Madrid som hållit sin nivå. Real Madrid har varit med om det mesta i sina tre senaste matcher där man också lyckats plocka fyra poäng. Ett möte med Elche slutade oavgjort (2-2) vilket följdes upp med en 1-0-förlust mot Athletic Bilbao. I sin senaste match lyckades man dock ta sig tillbaka till det vinnande konceptet när Granada besegrades med 1-0.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Villarreal vs Real Madrid Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0-match som spelades 25 september 2021. Villarreal går in i matchen mot Real Madrid med 1-5-4 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. 7 gånger i den senaste 10 matcher mellan Villarreal och Real Madrid blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 8 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 18 poäng. Även om Villarreal inte kommer att ha en möjlighet att komma över Real Madrid i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Real Madrid, som nu ligger på 1 med 53 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Gerard Moreno är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Villarreal kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Real Madrid ställa hoppet till Karim Benzema att han ska lägga till fler mål till de 4 han gjort de senaste sex matcherna.