West Ham vs Brighton bästa odds och matchtips

Det är mer än 3 poäng på spel när West Ham tar sig an Brighton på London Stadium i Premier League. På plats nummer 4 i Premier League har West Ham spelat ihop 23 poäng efter 13 matcher. Med 18 poäng befinner sig The Seagulls på plats 9 i tabellen med 13 spelade matcher. De två sidorna verkar jämna, men The Irons kan hoppa över Brighton i tabellen Premier League med en seger på onsdag.

Våra tips

Statistik och fakta för West Ham vs Brighton i Premier League

  • West Ham nätade i 14 av de senaste 16 matcher;
  • West Ham släppte in i 7 av de senaste 9 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i West Hams senaste 2 av 4 matcher;
  • West Ham nätade de senaste 7 matcherna i rad hemma.
  • Brighton vann inte de senaste 8 matcherna i rad;
  • Brighton vann inte de senaste 4 matcherna i rad på bortaplan;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Brightons senaste 6 av 8 matcher;
  • Brighton släppte in i 4 av de senaste 6 matcher.

Form: West Ham mot Brighton

The Irons hoppas kunna utöka poängen

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller The Irons eftersom de håller sin nivå. Det är nu eller aldrig som gäller för West Ham, och just nu ser det mer ut som “aldrig”. Den dåliga trenden började med en 1-0-förlust i ett möte med Wolves, men därefter lyckades man resa och slå Rapid Wien med 2-0. Den segern kunde man dock inte bygga vidare på utan åkte senaste på en 2-1-förlust mot Manchester City.

Brighton hoppas att komma tillbaka

Stämningen i The Seagulls är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Man har inte tagit en enda vinst de senaste sex matcherna och har den senaste tiden spelat lika mot Newcastle, följt av en förlust mot Aston Villa. Senast blev det 0-0 hemma mot Leeds.

Eftersom West Ham både är oddsmakarnas favorit till odds 1.95 och har starkare prestationer på sistone än vad The Seagulls har visat upp, verkar West Ham vara det naturliga valet.

West Ham vs Brighton Matchhistorik

Det senaste mötet mellan The Hammers & Brighton spelades 15 maj 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. West Ham går in i matchen mot Brighton med 0-5-3 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. Den senaste 8 matcher mellan West Ham och Brighton var över 2,5 mål ett vinnande spel 5 gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna 6 gånger i dessa 8 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 5 poäng. Även om Brighton inte kommer att ha någon att ta sig förbi West Ham i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. West Ham, som nu är nummer 4 med 23 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande onsdag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Pablo Fornals är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. The Hammers kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. 

Samtidigt kommer Brighton ställa hoppet till Leandro Trossard att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.