Athletic Bilbao vs Levante: Bästa oddsen och matchtipsen

Athletic Bilbao är favorittippade kommande måndag mot Levante i La Liga. I nuvarande starka form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet i San Mames Barria. Athletic Bilbao är placerade på plats 8 i La Liga med 37 poäng efter 26 spelade omgångar. Levante ligger på plats 20 i tabellen med 18 poäng efter 26 spelade matcher. Även om Levante går in i matchen som underdogs kommer de vara väldigt angelägna att behålla tempo i La Liga.

Våra tips

Statistik och fakta för Athletic Bilbao vs Levante i La Liga

  • Athletic Bilbao har inte förlorat de senaste 5 hemmamatcherna i rad
  • Athletic Bilbao har gjort mål i 7 av de senaste 8 hemmamatcherna
  • Athletic Bilbao har vunnit 4 av 5 av deras senaste hemmamatcher
  • Levante har inte vunnit 13 av 15 av deras senaste bortamatcher
  • Levante har släppt in i 16 av de senaste 18 bortamatcherna
  • Athletic Bilbao har vunnit 11 av de 13 senaste hemmamatcherna mot Levante
  • Athletic Bilbao har inte förlorat 13 av de 15 senaste matcherna mot Levante
  • Athletic Bilbao har gjort mål i 12 av de senaste 13 hemmamatcherna mot Levante
  • I de senaste 5 av Athletic Bilbaos matcher mot Levante var antalet mål under 3.5
  • I 19 av de senaste 21 av Athletic Bilbaos matcher mot Levante var antalet mål över 1.5

Form: Athletic Bilbao mot Levante

Athletic Bilbao fortsätter att se bleka ut

Athletic Bilbao tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Athletic Bilbao har sett rätt bleka ut på den senaste tiden, även om det började bra med 4-0 mot Real Sociedad. Tyvärr höll inte de positiva resultaten i sig utan man förlorade istället med 4-0 mot Barcelona, och lyckades inte heller plocka poäng i en 1-0-förlust mot Valencia.

Det är lite problematiskt för Levante

Levante tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Levante ser ut att vara i bra form inför deras kommande match då de siktar på att förlänga sin obesegrade trend. I deras senaste tre matcher vann de först mot Atletico Madrid med siffrorna 0-1. Därefter blev det oavgjort efter en (1-1)-match mot Celta Vigo. De tog sig sedan tillbaka till vinstkolumnen när de besegrade Elche med 3-0.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Athletic Bilbao är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.56.

Athletic Bilbao vs Levante Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0-match som spelades 19 november 2021. Athletic Bilbao tar sig an Levante med 5-3-2 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. Athletic Bilbao har fått ett litet övertag i sina senaste matcher. Matcher som har haft en tendens att bjuda på ganska många mål förresten.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 19 poäng. Även om Levante inte kommer att ha någon att ta sig förbi Athletic Bilbao i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Athletic Bilbao, som nu är nummer 8 med 37 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på måndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Inaki Williams. Han är toppskytt för Athletic Bilbao, för närvarande på 6 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher.

Levante kommer att hoppas att Jose Luis Morales hittar nätet igen. Han står på 7 mål den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras 6 senaste matcher.